23 / 04 / 2024

Türkiye son 15 senede 3,5 kat büyüdü!

Türkiye son 15 senede 3,5 kat büyüdü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışının 18 ay öne alındığını belirterek, köprünün 18 Mart 2022’de açılacağını açıkladı. Erdoğan, "Çanakkale’den aldığımız cesaret ve ilhamla Türkiye’yi hak ettiği seviyelere taşımanın mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.



18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103'üncü yıl dönümünde, 1915 Çanakkale' Köprüsü’nün kule temel betonu ile kule kazık çakımı törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale’de gerçekleşen istiklal mücadelesinin eşsiz bir destan olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraktır. Çanakkale ruhunu bize miras bırakan o eşsiz kahramanlara vefa borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Çanakkale’den aldığımız cesaretle, ilhamla, Türkiye’yi hak ettiği seviyelere taşımanın mücadelesini veriyoruz." Erdoğan, tüm şehitlerin ve gazilerin, Gazi Mustafa Kemal ile birlikte Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını minnetle andıklarını ifade etti.

TÜRKİYE SON 15 SENEDE 3,5 KAT BÜYÜDÜ

TOKİ Dergi’deki habere göre; Erdoğan, Türkiye’nin millî gelir büyüklüğü ile dünyada 17’nci sırada olduğunu vurgulayarak, son 15 senede Türkiye’nin 3,5 kat büyüdüğünü söyledi. Her alanda 15 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak kadar gelişmiş bir Türkiye olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Şehitlerimizi minnetle anarken onların, uğruna canlarını feda ettiği idealleri de gerçekleştiriyoruz. Dedelerimiz 103 sene önce tüm imkânsızlıklara rağmen tarihin akışını değiştiren, dünya tarihine altın harflerle nakşedilen büyük bir destan yazmışlardı. Bizler de Marmaray, Yavuz Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projelerle tarihe damgamızı vuruyoruz" dedi.

İLKLERİN KÖPRÜSÜ

Geçtiğimiz yıl temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü pek çok açıdan ilklerin köprüsü olacak. Köprünün, tamamlandığında iki kule arasındaki 2.023 metrelik mesafesiyle dünyanın en uzun asma köprüsü olacağını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Son 10 yılda dünyada yapılan 10 tane büyük proje var. Bu 10 projenin 6’sını Türkiye yaptı. Türkiye'ye de yakışan budur" diye konuştu.

SAKARYA'DA 7 BİN 400 KONUT

Sakarya’da 7 bin 400 konutu içeren toplu konut projelerinin hayata geçirildiğini
söyleyen Erdoğan, farklı alanlarda şehre 19 katrilyonluk yatırım yapıldığını, Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-yeni havalimanı ve Halkalı'yı kapsayan hızlı tren projesinin de 2023’te hizmete açılacağını ifade etti.

BOLU’DA ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Bolu ziyaretinde şehre yapılan yatırımların 11 milyar TL’ye ulaştığını aktaran Erdoğan, 5 bin 441 konut uygulamasıyla şehrin çehresinin değiştiğini, yurt projeleri ve spor tesisiyle gençlere rahat bir yaşam ile düzenli spor imkânı sağlandığını belirtti. Erdoğan, Bolu’nun güzellikleriyle günübirlik turizmin ötesine taşıyacak her adımın yanında olacağını da vurguladı.

ANTALYA, HIZLI TRENLE ÜLKENİN DÖRT BİR YANINA BAĞLANACAK

Son 15 yılda Antalya’ya eğitimden sağlığa farklı alanlarda 31 milyar TL’lik yatırım yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin inşa ettiği 3 bin 849 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Erdoğan, Antalya’yı yüksek hızlı tren ile ülkenin dört bir yanına bağlayacaklarını belirterek, kente kazandırılan prestij projelerinden EXPO-2016 Fuar alanında yeni bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

MERSİN'DE 18 AYRI YOL PROJESİ

Mersin’e sadece kamu kuruluşları eliyle 27 milyon TL’lik yatırım yapıldığına işaret eden Erdoğan, şehirde eğitim, sağlık ve spor yatırımlarıyla birlikte 18 ayrı yol projesinin sürdüğünü aktardı. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın da kısa sürede hizmet vereceğini açıklayan Erdoğan, sulama projelerine de değinerek, "Amacımız, Mersin’in verimli topraklarının tamamını suyla buluşturarak bereketini artırmaktır" dedi.

ERZURUM 2026 KIŞ OLİMPİYATLARINA HAZIRLANIYOR

Yeni yatırımlarla Erzurum'u 2026 Kış Olimpiyatları’na hazırladıklarını söyleyen Erdoğan, yeni ulaşım projeleriyle şehir içi ve şehirlerarası ulaşım sıkıntısının ortadan kalkacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı, elektrikli otomobillerin şarj akşamlarının üretilmesiyle ilgili yatırım için Erzurum’un tercih edilmesinin, şehrin geleceğine olan güvenin bir işareti olduğunu ifade etti.

MARDİN KALKINMA VE BÜYÜME YOLUNDA İLERLİYOR

Sağlıktan ulaşıma, eğitimden turizme tüm alanlarda Mardin’in kalkınma ve büyüme yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Erdoğan, şehre son 15 yılda 34 sağlık tesisi yaptıklarını ve 8 bin 781 konutluk projelerin önemli kısmını teslim ettiklerini söyledi. Terörden zarar gören Nusaybin’i yeniden ayağa kaldırdıklarını hatırlatan Erdoğan, 4 bin 657 konutun ağustosta teslim edileceğini belirtti.

DİYARBAKIR'I YERLİ VE YABANCI TURİSTLER ZİYARET EDECEK

DiyarbakırSur’dayenilenen3 bin işyerinin açılışı ve 1.500 geleneksel Diyarbakır evinin temel atma törenine katılan Erdoğan, terörün bitmesi ve yapılan restorasyon, ihya ve inşa faaliyetleri sonucunda yerli ve yabancı turistlerin kenti ziyaret edeceğini, ekonominin hareketleneceğini aktardı. Kurşunlu Cami’si ve Saat Kulesi’nin onarılarak yeniden hizmete sunulduğunu, Sur’da yapılan 2 milyar TL yatırımla bölgenin yenilendiğini söyleyen Erdoğan, inşası süren 5 bin 637 konutun A ise hazirana kadar bitirileceğini açıkladı. Erdoğan, şehirdeki imar ve ihya çalışmalarından dolayı hükümete, TOKİ’ye, B Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye I ; Bakanlığı’na teşekkür etti.

ZİGANA TÜNELİ GELECEK YIL BİTİYOR

OF Trabzon’a farklı alanlarda toplam 21 katrilyon yatırım yapıldığını aktaran Erdoğan, konut uygulamalarına değinerek, "TOKİ vasıtasıyla yaptığımız 7 bin 900 konutla şehrimizin çehresini değiştirdik" dedi. Erdoğan, şehrin geleceğine damga vuracak projelerden Zigana Tüneli’nin kül gelecek yıl biteceğini aktardı.

GİRESUN'A  TOKİ  İLE 2 BİN 452 KONUT

Giresun’da TOKİ vasıtasıyla 2 bin 452 konutluk proje yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13’ü hastane olmak üzere 42 birli sağlık tesisinin hizmete sunulduğunu, Giresun Merkez Kale Devlet Hastanesi’yle birlikte 5 adet sağlık tesisinin inşaatının ise devam ettiğini aktardı.

ORDU'YA 15 YILDA 4 BİN 500 KONUTLUK PROJE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’ya 18 milyar TL yatırım yapıldığını belirterek, sağlık alanındaki önemli projelerden Ordu Şehir Hastanesi’nin yakında hizmete sunulacağını aktardı. Avrupa’nın deniz dolgusuyla inşa edilen ilk projesi Ordu-Giresun Havalimanı’nı açtıklarını belirten Erdoğan, TOKİ aracılığıyla Ordu’da son 15 yılda 4 bin 500 konutluk projenin hayata geçirildiğini belirtti.

SAMSUN BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Samsun’un kurucu şehir olma vasfıyla milletin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, milletin kendilerine verdiği desteğe teşekkürlerini hizmetle ifade etmeye çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, şehre 22 milyar TL tutarında yatırım yapıldığını, yeni projelerle Samsun’u büyütmeye devam edeceklerini kaydetti.
 


Geri Dön