29 / 03 / 2024

Türkiye’de dövizin ve altının deposu hangi şehirler

Türkiye’de dövizin ve altının deposu hangi şehirler

Türk Lirası’nın gidişatına güvenmeyen vatandaş yine çözümü döviz ve altına yatırımda buluyor. Yatırım konusunda ise en çok dövizi ve altını seçen iller ise belli oldu. Yapılan araştırmaya göre, dövize yatırımda Yozgat, altında ise Karabük diğer illerin önüne geçiyor.



Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidarın ısrarla Türk Lirası’na yatırım çağrısına rağmen, vatandaşlar birikimlerini döviz ve altından yana kullanmaya devam ediyor.

Bankalardaki döviz mevduat hesaplarının ülkede toplam mevduat içindeki payı yüzde 55'e dayanırken döviz mevduatına yatırımı en çok tercih eden ilimiz Yozgat oldu. Altın mevduatına yatırımda başı çeken şehir ise Karabük olarak tespit edildi.

NTV'de yer alan habere göre, tasarruflarda döviz ve altın tercihi baskın bir şekilde tercih edilmeye devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun son 6 aylık verilerine göre, katılım bankalarında Türk Lirası cinsi mevduatın payı sadece yüzde 19.7’de kaldı, mevduat bankalarında ise bu durum yüzde 23.7 düzeyinde.

Döviz mevduatının toplam mevduat içindeki payı ise mevduat bankalarında yüzde 36'ya kadar çıkıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön