25 / 04 / 2024

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı! Rakam dudak uçuklatan cinsten

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı! Rakam dudak uçuklatan cinsten

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı. Her dört aileden birinin hükümetten maddi yardım aldığı ortaya çıktı. Bu rakam 80 milyonluk ülkede 20 milyon insana denk geliyor. Devlet eliyle verilen destekler ülkedeki ekonomik yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi.



Son aylarda Türkiye ekonomisinde bariz bir şekilde kendini gösteren ekonomik darboğaz, vatandaşların temel ihtiyaçlarını arttırdı. Yaşanan enflasyonla gerçekleşen fiyat artışları karşısında asgari ücretli yok olurken, yardıma muhtaç ailelerin sayısı da arttı. Ekonomik kriz süreciyle birlikte başlayan gıda ve barınma sorunu bunun yanında artan ihtiyaçlar milyonlarca vatandaşı devletten yardım almaya mecbur bıraktı.

YARDIMIN YÜZDE 94'Ü NAKİT PARAYLA YAPILDI

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a sosyal yardım alan hane sayısını sordu. Gökçel’in önergesine verilen cevapta 2021 yılında “Düzenli ve süreli yardımlardan toplam 5.9 milyon hane yararlanmıştır” dedi.

2021 yılında yapılan yardımların yüzde 94’ünün nakdi gerçekleştiği belirtildi. Yardımlar yakacak, barınma ve gıda yardımlarının oluşturduğu aktarıldı. TÜİK verilerine göre, ortalama hane halkı 3.4 kişiden oluşuyor. Böylece veriler Türkiye’de yaklaşık 20 milyon vatandaşın yardıma muhtaç olduğunu ortaya koydu.

Emekli bayram ikramiyesi haberinde Bakan Vedat Bilgin'in açıklamasındaki gizli sır ortaya çıktı

Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi tutarı duyanları yerinden fırlattı! 3 bin lira bile olsaydı...

Asgari ücrete Temmuz zammı kriteri belli oldu! Hükümetin formülü milyonları ilgilendiriyor

'Her şeye para var emeklinin bayram ikramiyesine yok' eleştirisi! Bakan Bilgin'in açıklaması ne anlama geldi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön