25 / 04 / 2024

Türkiye'de satış patladı! Ev yapana 40 bin TL hibe!

Türkiye'de satış patladı! Ev yapana 40 bin TL hibe!

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün verdiği prefabrik ev yardımlarına başvuru yapacak vatandaşların sağlamaları gereken koşullar, başvuru işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacakları ve bilinmesi gereken diğer tüm ayrıntılar sizler için araştırıldı. İşte tüm merak edilenler...



Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, prefabrik ev yapımı için maddi destek sunacağını duyurdu. Takvim'de yer alan habere göre; hükümet evi olmayan vatandaşlara prefabrik ev yardımı sunuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen barınma yardımları kapsamı her geçen gün genişletiliyor. Vatandaşların barınma hakkından yararlanmaları için ihtiyaç sahibi ailelere prefabrik ev yardımı, betonarme ev yardımı ve konut tadilat yardımı olmak üzere 40 bin liraya kadar para yardımı veriliyor.

Türkiye de satış patladı! Ev yapana 40 bin TL hibe!

PREFABRİK EV YAPIMI İÇİN BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, prefabrik ev yardımında aranılan başvuru şartlarını açıkladı.

Bakanlığın verdiği devlet desteği için başvurular Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden alınıyor. Duyurulan şartlarda prefabirk ev inşa edeceklerin mutlaka aylık hane halkı geliri kriterine uyması gerekiyor. Prefabrik ev yardımı almak isteyenlerin aylık hane halkı geliri para sınırı asgari ücretin üçte birini aşmayacak şekilde olması gerekiyor.

Yine Prefabrik ev yardımı için hane içerisinde yaşayan kişilerin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az birini taşıması isteniyor. 30 bin lira hibe para desteği alınarak kurulacak olan prefabrik evin yerleştirileceği arsanın da tam tapulu hissesi olması isteniyor.

Türkiye de satış patladı! Ev yapana 40 bin TL hibe!

PREFABRİK EV YARDIMI 2021 DESTEK TUTARI NE KADAR?

Aile Bakanlığı'nın açıkladığı bilgilerde, barınma yardımları 4 madde de vatandaşlara sunuluyor. Barınma yardımlarından ikisi ev yapımı için ödenirken bir tanesi bakım onarım bir tanesi de destek için ödeme yapılıyor. Ev yapım destekleri betonarme ev yardımı ve prefabrik ev yardımı oluyor. İki maddede ki yardımdan yardım için ayrı ayrı ödeme tutarını açıklayan Aile Bakanlığı'nın yardım tutarları şöyle:

* Prefabrik ev 2021 yardım tutarı: Geri ödemesiz, karşılıksız 30.000 TL

* Betonarme ev 2021 yardım tutarı; Geri ödemesiz karşılıksız 40.000 TL

PREFABRİK EV YAPANA DEVLET DESTEĞİ ŞARTLARI NELER?

Bu yardım tutarları yalnızca alt gelir grubu muhtaç ailelere veriliyor. Devlet barınma yardımı için ödediği bu tutardan yararlanmak isteyen kişilerde başvuru şartları şu şekilde açıkladı:

- Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evde ikamet etmek,

- Muhtaç durumda olmak,

- Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,

- Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak,

- Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.

Türkiye de satış patladı! Ev yapana 40 bin TL hibe!

Prefabrik ev nasıl yapılır?

Beton bir zemin üzerinde yapılan prefabrik evlerin kurulması için önceden plan yapılıyor. Kolayca inşa edilen bu evlerin malzemeleri fabrikada üretiliyor. Çelik bir iskelet üzerinde yer alan prefabrik evlerde maksimum 3 kat çıkılıyor.

Prefabrik evlerde de tıpkı diğer inşaatlarda olduğu gibi imara açık alanlar için ruhsat alınması gerekiyor.

Prefabrik evlerin avantajları nedir?

Prefabrik evlerin tercih edilmesi nedenlerinden biri tasarruf fırsatı olması. Prefabrik evler zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor. Esnek malzemele kullanılan prefabrik evler depreme dayanık olarak yapılıyor.

Krediyle ev almak yerine 350 TL'ye kendi evini inşa etti!

Arsa üzerine prefabrik ev nasıl yapılır?


Geri Dön