19 / 04 / 2024

Türkiye'den MIPIM'de proje şovu!

Türkiye'den MIPIM'de proje şovu!

Bu yıl düzenlenen MIPIM fuarında Türkiye'deki projeler boy gösterdi. Fuarda tanıtılan projeler yatırımcılardan tam puan aldı.



Her yıl farklı bir tema ile MIPIM'de yabancı yatırımcıların karşısına çıkan Türkiye, bu yıl büyük şehirleri ve bu şehirlere imza atan mimarlarıyla MIPIM'de yer aldı. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  TOKİ  Başkanı Ergün Turan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum olmak üzere Türkiye'den üst düzey katılımın gerçekleştiği fuarda 6 şehir dev maketlerle sergilendi. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye ülke Başkanı Avi Alkaş, bin 800 metrekarelik alanda 250 firmanın fuara katıldığını söyledi.


Belediyelerden milyarlık projeler

Antalya fuarda her biri yaklaşık 1'er milyar dolarlık Kepez-Santral mahalleleri kentsel dönüşüm, Kruvaziyer Limanı ve Konyaaltı sahil yenileme projelerini sergiledi. Kocaeli ulaşım projelerini yabancılara anlattı. Balıkesir Belediyesi altyapı ve kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çekti. Eskişehir ve Hatay ise kültürel mirasını ön plana çıkararak yabancıların markajına girdi. Türk müteahhitler de projelerini tanıttı. DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya fuarda nitelikli katılımcılar olduğunu söyledi.


Müteahhitler memnun

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, ikili görüşmelerden olumlu sonuçlar alındığını vurguladı. Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ise, “Yabancı ilgisi Türk projelere sevindirici. Dövizdeki yükseliş de Türk gayrimenkullerini yabancılar için cazip kılıyor” dedi.


İlk kez fuarda tanıtıldı

Dünyanın birçok yerinde inşa ettiği ikonik projelerle adından söz ettiren Esta Construction, değeri 1 milyar doları olan Türkiye'deki beş yeni projesinin ön duyurusunu ilk kez MIPIM ”de yaptı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “Türkiye bir cevher biz de bu cevheri en iyi şekilde yabancılara anlatmak için projelerimizi burada ilk kez tanıtma kararı aldık” bilgisini verdi. MIPIM 'de 3.Hava Limanı İGA ve hemen yanındaki Airport City İstanbul da uluslar arası yatırımcıya tanıtıldı.


En büyük 100 şirketten ilgi

Cannes/15 Mart - İstanbul Ticaret Odası, bu yıl B2B görüşmeleri için dizayn ettiği İstanbul Gayrimenkul Çadırı'nda, uluslararası gayrimenkul sektörünün en büyük 100 yatırımcısını konuk etti. İkili iş görüşmelerinde ABD, İtalya, Rusya ve İspanya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen fon yöneticileri ve gayrimenkul endüstrisinin sektörlerinin en etkili yatırımcıları yer aldı. Görüşmeleri değerlendiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM'de uluslararası yatırımcıların İstanbul'a yönelik ilgisinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.


Protokole açık

İstanbul Çadırı yabancı protokol ziyaretlerine de sahne oldu. Fuarın ilk iki günü Torino Belediye Başkanı Chiara Appendino, İtalyan Ticaret Ajansı Başkanı Michele Scannavini 20 kişilik bir heyetle İstanbul Çadırı'na geldi. Yarın da İtalyan Ekonomi ve Finans Bakanlığı Müsteşarı Paola de Micheli ve Milano Valisi Giuseppe Sala'nın İstanbul Çadırı'nda görüşmelerde bulunması bekleniyor.


3 boyutlu mermer şov

İstanbul Maden İhracatçıları birliği ilk kez katıldığı fuarda yabancı yatırımcıyı 3 boyutlu şovla markajına aldı. Değişik mermerlerin kullanıldığı standı ziyaret edenler doğal taşa dokunabildi. Ziyaretçiler 3 boyutlu olarak hazırlanan mermerin çıkarılış hikayesini de izleme imkanı yakaladı.



Yeni Şafak 


Geri Dön