25 / 04 / 2024

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.



Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor.

BirGün'de yer alan habere göre; Erzincan’ın Üzümlü ilçesindeki 1023 numaralı parsel, Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yer alan iki parsele, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bulunan üç parsele, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki bir parsele, Tokat’ın Zile ilçesindeki iki parsele ilişkin de özelleştirme kararı verildi. Sümer Holding’e ait Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki bir parsel de özelleştirmeye kapsamına alındı. 

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Mülkiyeti hazineye ait olan Muğla’nın Datça ilçesinde, içerisinde korunacak doğal alan ilan edilen ve zeytinliklerin yer aldığı arazi de özelleştirilecek. Satılmak istenen araziye haritadan bakıldığında burasının açıklık alan olduğu görüldü.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olup özelleştirme kapsam ve programında olan Datça ilçesi Datça Mahallesi 213 ada, 1 parsele ilişkin “otel alanı, günübirlik tesis alanı, park alanı, otopark, doğal karakteri korunacak alan, zeytinlik alan, trafo alanı, dere ve yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan çevre düzeni ve imar planı değişiklikleri onaylandı.

Üzerinde şu anda hiçbir yapının bulunmadığı bu parsel büyük bir alanı kapsıyor. Parsel, Kargı Koyu yakınında konumlanıyor. Bir bölümü burun şeklinde yarımadadan meydana geliyor.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!


Geri Dön