26 / 04 / 2024

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarında son durum ne?

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarında son durum ne?

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye tarafından inşa edilecek konut bölgesini ziyaret etti



Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve yetkililer Kurbin Belediyesine bağlı Laç bölgesinde ülkede geçen sene yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutların yapılacağı alanı ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakan Rama’nın yanı sıra Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Kurbin Belediye Başkanı Majlinda Cara ve Albayrak Şirketi Temsilcisi ve Proje Müdürü Servet Birgören projenin uygulanma aşamasını yakından denetledi.

- Rama: "Çok kardeşçe bir gayretin tezahürü ve emsal teşkil eden bir çalışma"

Başbakan Rama Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetinin projesini "çok kardeşçe bir tezahürün ifadesi" şeklinde değerlendirerek şöyle konuştu:

"Verilen gayretten, ciddiyetten, işin kalitesinden ve özellikle iş temposundan çok memnunuz. Emsal teşkil eden bir iş, çok ciddi, çok kardeşçe bir gayretin tezahürünün ifadesi ve biz çok minnettarız. Projenin normal olarak geçmesi gereken birkaç aşama var. Fakat mart ayı sonu itibariyle Allah’ın da yardımıyla bir kısım dairelere sahip olacağız ve ardından ağustos ayında da tüm yeni mahalle tamamlanacak."

Rama, geçen seneki depremden sonra gelen yardımlar da dahil olmak üzere Türkiye hükümeti ile iş birliğini "mükemmel" şekilde nitelendirdi.

Albayrak Şirketi Temsilcisi ve Proje Müdürü Birgören de Mart'ta bir kısım binaları teslim edeceklerini belirtti.

Çalışmaların 1 buçuk ay önce başladığını dile getiren Birgören, "İlk önce 38 tane 20 metrelik sondaj kuyusu kazdık. 6 ayda bitecek işi 25 günde yaptık. Sonuçlara göre zemin iyileştirmesi çıktı. 20-25 gün içerisinde betona başlayacağız. Mart’ta bir kısım binaları teslim edeceğiz. Allah kısmet ederse ağustosun sonunda da Albayrak İnşaat olarak burayı vatandaşlara teslim edeceğiz, Allah’ın izniyle İnşallah." dedi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 500 konut inşası talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’ta geçen sene 26 Kasım tarihinde yaşanan depremin hemen ardından depremzedeler için 500 konut inşası talimatı vermiş, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği protokolü imzalanmıştı. Söz konusu konutlar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçiriliyor.

Arnavutluk’ta 26 Kasım tarihinde yaşanan 6,3 büyüklüğündeki depremde 51 kişi yaşamını yitirmiş, 900’den fazla kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 17 bin kişinin evlerini terk etmesine sebep olan depremden toplamda 202 bin 291 kişi etkilenmişti.
 

Arnavutluk'ta depremde hasar gören bina patlayıcı ile yıkıldı!

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem evleri bu yıl tamamlanacak!


Geri Dön