24 / 04 / 2024

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.



Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Anadolu Ajansı'ndan Fatjon Cuka ve Dzihat Aliju'nun haberine göre; Türkiye'nin Arnavutluk'un Laç kentinde deprem mağdurları için yaptığı evlerin teslimi yapıldı.

TOKİ tarafından yapılan evlerin, teslim törenine Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk devlet yetkilileri, konuklar ve ev sahiplerinin katıldığı belirtildi. Rama, burada yaptığı bu konuşmada; projenin, deprem mağduru Arnavut aileler için tekrar yapılanmanın en güzel örneği olduğunu belirtti.

Türkiye nin Arnavutluk ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!


Rama, "Arnavut kardeşlerimizin ve Balkanlar'daki tüm dost ülkelerin ve milletlerin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi. Büyükelçi Yörük de Türkiye ile Arnavutluk arasında olan ilişkilerin, stratejik birliktelik seviyesinde olduğunu ileri sürerek, gücünü, yerleşmiş tarihi ve insancıl bağlardan aldığını söyledi.

Arnavut devletinin ekonomisiyle diğer yerlerde bölgelerinde deprem konutlarının yapıldığını söyleyen Rama, Laç'taki ev projesinin, Türk devletinin finansmanı ve dostu olarak vasıflandırdığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direk alakasıyla tamamlandığına ilgi çekti. Rama, "Ama o (Erdoğan), buradaymış gibi, burada doğmuş gibi, burada büyümüş gibi ve kendi insanları buradaymış gibi dostluk ve dayanışmanın tüm gücünü hemen sundu." ifadelerini kullandı.

Türkiye nin Arnavutluk ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

"Arnavut kardeşlerimizin ve Balkanlar'daki tüm dost ülkelerin ve milletlerin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi. Büyükelçi Yörük de Türkiye ile Arnavutluk arasında olan ilişkilerin, stratejik birliktelik seviyesinde olduğunaileri sürerek, gücünü, yerleşmiş tarihi ve insancıl bağlardan aldığını söyledi.

Günümüzde bu birlikteliğin doğal bir sonucunu hep beraber kutlamak için Laç'ta biraraya geldiklerini söyleyen Yörük, "Bu tecrübelerimiz ışığında ve cumhurbaşkanımız, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2019 Kasım depremi sırasında, dost ve kardeş Arnavut halkı için ilk andan itibaren devletimizin tüm imkanları seferber edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca uluslararası camia ve İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Arnavutluk'a yardımcı olunmasına da öncülük ve liderlik etmiştir." şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye nin Arnavutluk ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Yörük, 2019 Kasım depreminde Türkiye'nin Arnavutluk'a yardım eli uzatan ilk ülke olduğunu hatırlatarak, "Türkiye olarak bize ihtiyacı bulunduğu her şartta Arnavutluk'a ve Arnavut kardeşlerimize yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliğinde her zaman Arnavut kardeşlerimizin ve Balkanlar'daki tüm dost ülkelerin ve milletlerin yanında olmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Yeniden İnşa ve Reform Programı Devlet Bakanı Arben Ahmetaj "Tüm Arnavutluk bu mucizeyi beklediğini söyledi. Türk hükümetine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve büyükelçiye büyük bir teşekkür borçluyum." ifadelerini kullandı.

Kurbin Belediye Başkanı Majlinda Cara, ülkenin en güzel yerleşim bölgelerinden biri olan semti, Türk dost ve müttefikleriyle birlikte yaptıkları iş birliğinin sonucu olarak belirtti.

Konuşmaların sonrasında başbakan Rama, büyükelçi Yörük ve diğer yetkililer, teslim edilen evlere yerleşen bazı aileleri ziyarette bulundu. Daireler depremzedelere teslim edilmeye devam edecek.

TOKİ Arnavutluk'a 500 konut yapacak!


Geri Dön