19 / 04 / 2024

Türkiye'nin Otomobili TOGG test sürüşünde görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili TOGG test sürüşünde görüntülendi!

TOGG, Kuzey Marmara Otoyolu'nda ilerlerken objektiflere yakalandı. Kameraların görüntülerine takılan Türkiye'nin Otomobili'nin kamufulajlı olması dikkatlerden kaçmadı.



Yerli ve elektrikli otomobil TOGG'un deneme sürüşlerine başladığı bilgisi daha önce paylaşılmıştı. Hatta otomobil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da test edilmişti. Yakında yollarda olması bekelenen Türkiye'nin otomobili TOGG, Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir kez daha kameralara yansıdı. Otomobilin yaklaşık saatte 100 kilometre hızla ilerlediği ve kamuflajlı olduğu görüldü. Aracı, TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş'ın sürdüğü öğrenildi.

Boydan boya uzanan stop lambaları ve öndeki ince LED aydınlatmalarıyla dikkat çeken  TOGG'un C-SUV modelinin gelecek yılın ilk çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor. Yerli ve elektrikli otomobilin test ve deneme süreçleri devam ediyor.

Halihazırda üretilen prototipler  yollarda test edillmeye devam ederken diğer yandan fabrika ve altyapı çalışmaları da sürüyor. Gemlik'te kurulan fabrika neredeyse bitmek üzere. Temmuz sonu itibarıyla deneme üretimlerine başlanan tesisin 29 Ekim 2022'de yani Cumhuriyet Bayramı'nda açılacağı düşünülüyor. Her şey planlandığı gibi giderse açılışın ardından bu yılın son çeyreğinde ilk seri üretim araçlar banttan inecek.

Diğer yandan TruGo markasıyla şarj ağı işletme lisansı alan TOGG, ilk şarj cihazlarının kurulumuna başladı. Gemlik Tesisi'nde kurulan ilk iki ünitede çeşitli testler yapılmaya devam ediyor. 
 


Geri Dön