26 / 04 / 2024

Türkler konut yatırımı için dümeni ABD'ye kırdı!

Türkler konut yatırımı için dümeni ABD'ye kırdı!

Türkler’in ABD’ye gayrimenkul yatırımları son bir yılda hızla yükseliyor. Türkler, Florida’nın en gözde müşterileri oldu.



Türkler son dönemde konut yatırımı için dümeni ABD'ye kırdı. Florida’da Miami’den vazgeçmeyen Türk yatırımcısı, aynı eyalette Fort Lauderdale’yi de yatırımlarının odağı olan bölgeler arasına ekledi.

 

Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre; bunda da ‘Condo’ yani oturmadığın dönemde kiralama sistemi ve en önemlisi Green Card alma imkanı sunan projeler etkili oldu. Son bir yılda Türkler’in talebinde yüzde 60 artış yaşanırken, Miami’de inşa edilen rezidansların yüzde 7’si Türkler tarafından alınmaya başladı. Türk vatandaşları, ABD’nin yabancıya satış verilerinde yüzde 2’lik payı yakaladı. 

 

Türkler’in ABD’deki yatırımlarının hızla artmasında, projelerin İstanbul tanıtımlarının hız kazanması büyük rol oynadı Bu projelerden biri de Kanada merkezli gayrimenkul şirketi Heafey Group’un yatırımcısı olduğu, Hilton Grubu bünyesindeki Conrad tarafından işletilen Ocean Conrad Resort oldu. Nisan ayında Türkiye’de lansmanı yapılan Ocean Conrad Resort’taki rezidansların yüzde 56’sını Türkler satın aldı.  

 

Ocean Conrad Resort, Amerikan hükümeti tarafından Fort Lauderdale’de Green Card başvurusu yapabilmek için onaylanmış tek proje olarak karşımıza çıkıyor. 

 

500 bin dolar ödeyerek Heafey Group yatırım ortağı olunduğu takdirde 5 yılın sonunda tüm aileye Green Card sağlanıyor ve yatırılan bedel de geri alınıyor. Heafey Group’un Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, “EB5 yatırımcı vize başvurusu ile Green Card elde ederek süresiz oturum izni almak mümkün. Bu projenin en önemli ayrıcalığı bitmiş ve istihdam yaratmaya başlamış olması. Projenin tamamlanamaması ve yatırılan bedelin geri alınamaması riski yok” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön