28 / 03 / 2024

Türkmenistan'da yeni projelerin ihaleleri duyuruldu!

Türkmenistan'da yeni projelerin ihaleleri duyuruldu!

Türk inşaat şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke olan Türkmenistan'da yeni projelerin ihaleleri duyuruldu.




     Türkmen Havayolları Devlet Kurumu, Başkent Aşkabat'a yaklaşık 850 kilometre uzaklıktaki Atamurat Kentinde yeni havaalanı inşaatı ihalesi açtı. Havaalanı projesi için teknik bilgilerin kurumun Aşkabat'taki merkez ofisinden alınabileceği belirtilirken, ihaleye katılım için müracaatların duyurunun yayınlandıktan sonra iki ay içerisinde kabul edileceği açıklandı. 

     Savunma Bakanlığı, İstihbarat Bakanlığı ve Aşkabat Valiliği ise konut inşaatı ihaleleri açtı. Bunun yanısıra Başkent Aşkabat'ta pek çok hastanenin ve alışveriş merkezlerinin restorasyon çalışmaları için ihaleler ilan edildi. 

     2012 yılının 7 ayında Türk şirketleri Türkmenistan'da 3 milyar 240 milyon dolarlık proje üstlendi. Türk inşaat ve tekstil şirketleri, spor kompleksleri, denizde petrol ve doğalgaz platformları, liman, okul, hastane, yol, altyapı, köprü, demiryolları, sondaj platformu, boru hattı, tekstil fabrikaları, otel ve sosyal tesisler gibi yüzlerce projeyi gerçekleştiriyor. 

     Türk şirketleri geçen yıl Türkmenistan'da toplam 63 projenin yapımını üstlenirken, projelerin bedeli 3 milyar 270 milyon doları bulmuştu. Yaşanan küresel krize rağmen, ülkedeki imar çalışmalarını devam ettiren Türk şirketleri, 2010 yılında da 4,5 milyar dolarlık iş almıştı. 

     Türk inşaat şirketlerinin, 1991 yılından bu yana aldıkları işlerin toplam hacmi 30 milyar doları aştı. 

     Şu anda ülke genelinde 32 milyar dolar değerinde bin 500 projenin inşaatı devam ediyor. 

AA


Geri Dön