16 / 04 / 2024

aşkabat havaalanı

aşkabat havaalanı

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 2012 yılında 4 milyar 753 milyon dolar değerinde 78 proje üstlendi...

Türkmenistan'da yeni projelerin ihaleleri duyuruldu!

Türk inşaat şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke olan Türkmenistan'da yeni projelerin ihaleleri duyuruldu.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Yunuseli Havaalanı arazisinin Bakanlığa devredilmesinin gerekçesi TBMM'de!

Yunuseli Havaalanı'nın arazisinin bir bölümünün Bakanlığa devredilmesinin gerekçesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Divriği'ye 79 yıl önce yapılan havaalanı yeniden açılacak!

Sivas'ın Divriği ilçesinde, yapımı 1941 yılında tamamlanan ve uzun süre kullanılmayan havaalanının 2021 yaz döneminde yeniden açılması hedefleniyor.

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı yeni terminal binasını Ant Yapı inşa edecek!

Rusya'nın Novosibirsk şehrinde yer alan Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı'nda inşa edilecek yeni terminal binası için Ant Yapı ile imzalar atıldı.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Artvin-Rize Havaalanı ne zaman açılacak? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, merakla beklenen Artvin-Rize Havaalanı'nı yıl sonuna doğru hizmete açmayı planladıklarını müjdeledi.

Rönesans Holding, Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksini inşa etti!

Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nın 15 milyon kapasiteli B tarminalini inşa etmişti. Havalimanı'nın C Terminalinin tamamlanmasıyla Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksi tamamlanmış oldu...

Esenboğa Havaalanı Metrosu için yeni hat önerisi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Baran, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz'' dedi.

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı!

Bingöl Belediye Meclisi tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan ilave imar planı onaylandı. Kararla birlikte Bingöl-Diyarbakır çevre yolunun yaklaşık 150 metre altı ile Berti kavşağından Havaalanı kavşağına kadar olan alan imara açıldı.

6 havaalanı daha açılış için gün sayıyor!

29 Ekim'de açılan İstanbul Havalimanı’ndan sonra önümüzdeki dönem 6 yeni havaalanı daha açılacak

Ankara Esenboğa Havaalanı'nın raylı sistem ihtiyacı mecliste!

Ankara'nın çevre ilçelerine ve Esenboğa Havaalanı'na ulaşım için raylı sistem yapılması ihtiyacı meclis gündemine taşındı...

Kerkük Havaalanı hizmete açıldı!

Irak’ın Kerkük ilçesinde bulunan Kerkük Havaalanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2003’ten beri askeri üs olarak kullanılan havaalanı faaliyete başladı.

aşkabat havaalanı Haberi

aşkabat havaalanı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ülkede son alınan işlerle birlikte Türk şirketleri 4 milyar 753 milyon dolarlık proje üstlendi, bu rakamın yıl sonu itibariyle 5 milyar doları bulabileceği kaydediliyor. 

     Türk şirketlerinin 2012 yılında Türkmenistan'da üstlendikleri büyük projeler arasında olimpiyat köyü, enerji santral ve nakil hatları, yollar, köprü, demiryolları, su arıtma tesisleri, rehabilitasyon merkezleri, hastane ve acil yardım merkezleri, gıda ve ilaç sanayine yönelik tesislerle kamu idare binaları yer alıyor. 

     Türkmenistan'da sürdürülen yatırım programı kapsamında Türk firmalarınca teklif verilen ve değerlendirmesi sürdürülen ihaleler arasında Aşkabat Havaalanı ve diğer illerdeki havaalanlarının yenilenmesi, Hazar Denizi kıyısında inşa edilecek liman projesi, Türkmenistan karayolu ağının yenilenmesi, yeni konut bölgelerinin ve sanayi tesislerinin kurulmasına yönelik projeler de bulunuyor. 

     Türkmenistan uzun yıllardır Türk...