24 / 04 / 2024

Tuzla Zirvekent Sitesi'nde tapu sorunu çözülüyor!

Tuzla Zirvekent Sitesi'nde tapu sorunu çözülüyor!

Tuzla Zirvekent Sitesi kapsamında mülkiyet problemi site arazisindeki Milli Emlak hissesini takas yoluyla çözülmeye çalışıyor. Kooperatiflerin ruhsatlandırılması kapsamında sitenin sorununu çözmek için Tuzla Belediyesi çalışma yürütüyor...



Tuzla Zirvekent Sitesi kapsamında mülkiyet problemi site arazisindeki Milli Emlak hissesini takas yoluyla çözülmeye çalışıyor. Kooperatiflerin ruhsatlandırılması uygulaması kapsamında arazisinde 1030 metrekare Milli Emlak hissesi bulunan sitenin sorununu çözmek için çalışmalar Tuzla Belediyesi tarafından yapılıyor. 


Tuzla'da E-5 altındaki yerlerde emsal artışlarını sağlanıp, özellikle kooperatiflerin emsalini arttırıp onların ruhsat ve iskanına kavuşmasını sağlanması amaçlanıyor. Yeni imarla, emsallere yüzde 25 hak getiren bir imar durumu çıktı. Hem kooperatiflerin kurtarılması hem de depreme yönelik tedbir amacıyla bu imar uygulamaları yapılıyor. 


Zirvekent Sitesi’nin arazisinde 1030 metrekare Milli Emlak hissesi bulunduğunu belirten Başkan Yazıcı, bu hisseyi sitenin okul arazisindeki hissesiyle takas yapmayı planladıklarını ve bu yönde encümen kararı aldıklarını söyledi.



Tuzla Belediyesi emsali bitirdik, mülkiyet meselesini de bitirdiğinde tapu sorunu hallolacak açıklamasında bulundu. Yazıcı; Zirvekent Sitesi’nin tapu sahibi olması için çalıştıklarını belirtti. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com




Geri Dön