23 / 04 / 2024

Ulaştırma yatırımları ekonomiyi büyüttü!

Ulaştırma yatırımları ekonomiyi büyüttü!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. 



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Uaştırma ve haberleşmeye yönelik yatırımların ekonomiye etkisine ilişkin yaptıkları çalışmayı paylaştı.

 

Türkiye, ulaştırma altyapısına yapılan yatırımların Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) oranında OECD’de verisi olan 15 ülke arasında 2002 yılında 14. sıradayken 2015 yılında 7. sıraya yükseliş gösterdi. 

 

En fazla yatırım kara yollarına
Ulaştırma ve haberleşme altyapısında en çok yatırım yaklaşık 76 milyar dolarla karayollarına yapıldı. Bu yatırımların GSYH’ye etkisi 73 milyar doları buldu. 

 

Demir yolu sektörü, yaklaşık 22 milyar dolarla ulaştırma ve haberleşme altyapısında en çok yatırım yapılan üçüncü alan oldu.

 

Hava yolu sektöründe ulaştırma ve haberleşme altyapısı yatırımları yaklaşık 9 milyar dolara ulaştı. Hava yolu yatırımları, yatırım karşılığında elde edilen GSYH katkısı bakımından 10 katla ilk sırada yer aldı.

 

 

2018 yılında 126 ulaştırma projesine başlanacak! 

 


Geri Dön