24 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi'nden akademik yaşam alanı irtifak hakkı ihalesi!

Uludağ Üniversitesi'nden akademik yaşam alanı irtifak hakkı ihalesi!

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından akademik yaşam alanı irtifak hakkı tesisi ihale ediliyor. İhale için teklifler en son 11 Haziran'da verilebilecek..



Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından akademik yaşam alanı irtifak hakkı tesisi ihale ediliyor. İrtifak hakkı kurulacak taşınmaz Nilüfer İlçesi'nde yer alıyor. 40 bin 18 metrekare büyüklüğündeki alanda kurulacak alan, Bursa Uludağ Üniversitesi Tüzel Kişiliği mülkiyetinde olup, irtifak hakkı tesis edilecek alan üzerinde her hangi bir yapı bulunmuyor. İhale için son teklif verme tarihi 11 Haziran olarak belirlendi.

AKADEMİK YAŞAM ALANI İRTİFAK HAKKI TESİSİ İHALE EDİLECEKTİR

Bursa Uludağ Üniversitesinden:

MADDE 1 - İrtifak hakkı kurulacak taşınmazın:

İli  :  Bursa

İlçesi  :  Nilüfer

Mahalle/Köyü   :  Özlüce Mahallesi

Ada No :  2271

Parsel No :  459, 296

Alanı  :  135.765,95 m2 - 3.618,70 m2

İrtifak Tesis Edilecek Alan  :  40.018,70 m2

Mülkiyet Durumu :  Bursa Uludağ Üniversitesi Tüzel Kişiliği

Cinsi :  Tarla

Niteliği  :  İrtifak hakkı tesis edilecek alan üzerinde her hangi bir yapı yoktur, ağaçlık ile kaplıdır.

Yukarıda tapu kaydı, niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmazın üzerinde; irtifak hakkı tesis edilerek, avan projesine uygun, özellikle yüksek lisans, doktora öğrencilerine yönelik sosyal alanları ile birlikte çalışma alanları, toplantı gibi çeşitli organizasyonları bünyesinde barındıran Akademik Yaşam Alanı yapılması amacıyla (üniversite personeli için kesinlikle lojman olarak kullandırılmayacak); Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü (İdare olarak anılacaktır) tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi Taşınmazları Üzerinde İrtifak Hakkı Tesisi Yönergesi hükümlerine göre, kapalı teklif usulü, ön izinli irtifak hakkı tesisi ihalesi yapılacaktır.

MADDE 2 - Şartname ve eklerin nereden ve hangi şartlarla satın alınacağı veya görülebileceği,

İhale dokümanı Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine veya Halk Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi TR26 0001 2001 3290 0006 0000 02 nolu hesaba İhale Dokümanı satış bedeli olan 200,00-TL yatırması ve ihale dokümanı satış bedeli alındı belgesi karşılığında onaylı ihale dokümanını (doküman cd içerisinde verilecektir) alması zorunludur.

MADDE 3 - İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,

1) İhalenin yapılacağı adres          :  Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Görükle Mah. Üniversite 1 Cad. No: 709 Nilüfer/BURSA Tel: 0224 294 03 00 Faks: 2242940348

2) Tekliflerin sunulacağı adres      :  Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Görükle Mah. Üniversite 1 Cad. No: 709 Nilüfer/BURSA

3) İhale (son teklif verme) tarihi   :  11.06.2018 Pazartesi günü

4) İhale (son teklif verme) saati    :  14:00

5) İhale komisyonu toplantı yeri   :  Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Toplantı Salonu Görükle Mah. Üniversite - 1 Cad. No: 709 Nilüfer/BURSA

MADDE 4 - Bursa Uludağ Üniversitesi Taşınmazları Üzerinde İrtifak Hakkı Tesisi Yönergesi hükümlerine göre, kapalı teklif usulü, ön izinli irtifak hakkı tesisi ihalesi yapılacaktır. İrtifak hakkı süresi ön izin + 29 (yirmidokuz) yıldır. Süre hakkın tapuya tescili tarihinde başlayacaktır. Geçerli En yüksek yıllık irtifak hakkı bedel teklifini veren istekli ile sözleşme imzalanacaktır.

MADDE 5 - Tahmin edilen bedel, alınacak geçici teminat miktarı

1) İlk yıl tahmini irtifak hakkı bedeli: 280.130,50-TL (İkiyüzseksenbinyüzotuz Türk Lirası Ellikuruş)

2) Geçici teminat miktarı : 84.039,15-TL (Seksendörtbinotuzdokuz Türk Lirası Onbeşkuruş)

(süresiz)

İstekliler teminat olarak 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre geçici teminat olarak kabul edilen değerleri ibraz edebilecekleri gibi geçici teminatı nakit olarak da Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine veya Halk Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi TR26 0001 2001 3290 0006 0000 02 nolu hesaba ihale saatine kadar yatırabilirler. Teminat mektupları dışındaki teminatlar komisyonca teslim alınmaz.

MADDE 6 - İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri

1 - Başvuru Dilekçesi

2 - Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

b) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

3 - Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;

a) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkârlar odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

b) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

4 - Usulüne uygun olarak hazırlanan teklif mektubu,

5 - Geçici teminat mektubu (süresiz olmalıdır) veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatların yatırıldığını gösteren makbuzlar. (Banka teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine veya Halk Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi TR26 0001 2001 3290 0006 0000 02 nolu hesaba yatırılması zorunludur)

6 - Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.

7 - Tebligat için Türkiye’de adresini gösteren belge (Şartname ekinde yer alan forma uygun adres beyanı.)

8 - İhale ilan tarihinden sonra alınmış bağlı olduğu vergi dairesine borcunun bulunmadığına dair belge (ihale üzerinde kalan istekliden ihale tarihi itibariyle Vergi Dairesi’ne sözleşme aşamasında borcu olmadığına dair belge istenecektir.)

9 - İhale ilan tarihinden sonra alınmış SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ya borcunun bulunmadığına dair belge (ihale üzerinde kalan istekliden ihale tarihi itibariyle SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)’ya sözleşme aşamasında borcu olmadığına dair belge istenecektir.)

10 - İstekli, inşaat ruhsatını aldığı tarihten itibaren, geçici kabul yapılıncaya kadar Şartnamede belirtilen teknik elemanları bulunduracağına dair örnek forma göre düzenlenmiş teknik personel taahhütnamesini vermesi, (Ortak girişim halinde ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından imzalanmış olacaktır.)

11 - Detayları Şartnamede belirtilen Ekonomik ve Mali Yeterliliğe ilişkin Belgeler

12 - İhaleye iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde, iş ortaklığını oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin imzaladığı iş ortaklığı beyannamesi (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) sunmaları zorunludur.

MADDE 7 - İhaleye Konsorsiyum olarak Teklif verilmez.

MADDE 8 - İhaleye Posta ile katılmak mümkündür. İhaleye posta ile katılacakların Şartname hükümlerine göre düzenleyecekleri Tekliflerini ihale günü saatine kadar adrese iadeli taahhütlü posta vasıtası ile gönderecektir. Tekliflerdeki Teklif edilen değer ihaleye katılanın son Teklifi olarak değerlendirilecektir. Postadan meydana gelen gecikmeler nedeniyle ihale tarih ve saatinden sonra ulaşan Teklifler işleme konulmayacaktır.

MADDE 9 - İstekliler, belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. Ancak, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde; Gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca “aslının aynıdır” şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilecektir. Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir. İstenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretleri sunulabilir.

MADDE 10 - İhalede uygun bedel, geçerli olarak teklif edilen bedellerin en yükseği yıllık irtifak hakkı bedelidir.

MADDE 11 - 2886 Sayılı Kanunun 6. Maddesinde ve 4734 Sayılı Kanunun 11/(g) maddesinde yazılı olan kimseler doğrudan ve dolaylı olarak ihaleye katılamazlar.

MADDE 12 - İşbu ilan ile işbu işe ait idari şartname ve eki dokümanları arasında çelişki bulunması halinde, idari şartname hükümleri geçerli olacaktır.

MADDE 13 - İhale Komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.

 


Geri Dön