20 / 04 / 2024

Ümit Boyner: Kira ödemeleri işletmeleri zorluyor!

Ümit Boyner: Kira ödemeleri işletmeleri zorluyor!

Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Başkanı Ümit Boyner, maaşlar, vergi, kira ve fatura gibi zorunlu ödemelerin devam etmesinin işletmeleri zorladığın belirtti...



 

Hedefler İçin İş Dünyası Platformu'nun Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) koordinasyonunda düzenlenen "Kovid-19 Krizinin İşletmeler Üzerindeki Etkileri" başlıklı ikinci anketinin sonuçları yayınlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Başkanı Ümit Boyner, raporla ilgili düzenlenen online toplantıda yaptığı konuşmada, koronavirüs pandemisinin ekonomideki çarkları durma noktasına getirdiğine dikkat çekerek, "Hepimizin öngördüğü gibi, Kovid-19 krizinden en fazla mikro ve küçük ölçekli firmalar etkileniyor. Mikro firmaların yüzde 35'inin, küçük ölçekli firmaların ise yüzde 24'ünün faaliyetlerini durdurduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Boyner, maaşlar, vergi, kira ve fatura gibi zorunlu ödemelerin devam etmesinin işletmeleri zorladığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Kovid-19 krizi, sadece içinde bulunduğumuz durumu etkileyen bir süreç değil, firmaların geleceğe dair beklentilerini ve planlarını da şekillendirerek uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek bir süreç. Anket çalışmalarımızdan çıkan sonuçların, Birleşmiş Milletler'in bölgesel ve küresel olarak tüm ülkelerde yürütmekte olduğu ‘Sosyoekonomik Etki Araştırması’ raporunda veri olarak kullanılacak olması bir kez daha ne kadar değerli bir çalışma yapıldığını göstermekte. Türkiye'deki işletmeler için yeni projeler geliştirmek için aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Arabulucukla kira anlaşmazlıkları çözülebilir!

Kapanan iş yerlerinin kiralarını devlet ödemeli!


Geri Dön