16 / 04 / 2024

Ümraniye'deki İstanbul Trafik Eğitim Parkı mayısta açılıyor!

Ümraniye'deki İstanbul Trafik Eğitim Parkı mayısta açılıyor!

Ümraniye'de 13 bin 300 metrekarelik alana yapılan İstanbul Eğitim Parkı'nda karayollarının standartlarına uygun yollar, kavşak, alt ve üst geçitler bulunuyor



Ümraniye Belediyesi'nin yapımına başladığı İstanbul'un en büyük Trafik Eğitim Parkı mayıs ayında hizmete açılıyor. 13 bin 700 m2'lik alana sahip parkta direksiyon eğitimi için hazırlanan bölümünde Karayolları Genel Müdürlüğü standartlarına uygun tasarlanmış yollar kavşaklar, park alanları üst geçit ve alt geçitler bulunuyor.

ÜÇ DER SLİĞİ VAR
Belediyenin yapımına Necip Fazıl Mahallesi'nde başladığı İstanbul'un en büyük Trafik Eğitim Parkı'nın inşaatı hızla sürüyor. Eğitim hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla yapımına başlanan ve 13.700 m2'lik alana sahip parkın 1.200 metre karelik kısmında direksiyon eğitimin yapılması amacıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü standartlarına uygun tasarlanmış yollar kavşaklar, park alanları üst geçit ve alt geçitler bulunuyor. Parkta trafik eğitiminin verilmesi amacıyla inşa edilen ve yaklaşık 170 m2 alana kafeteryası ile derslerinin yapılması amacıyla 3 adet dersliği içeriyor. Binanın terası katılımcıların dinlenmesi ve kuşbakışı olarak eğitimlerin izlenmesini sağlamak amacıyla özel olarak tasarlandı.

SPOR ALANI
Park alanının yolları ise yatay ve düşey işaretlemeler ve sinyalizasyon sistemleriyle desteklendi. Öte yandan park içerisinde tenis ve voleybol sahası olarak kullanılabilen çok amaçlı bir de spor alanı bulunuyor. Alanda 700 m2'lik skate park yapılacak.

"GÜZELLİK KATACAK"
Yapımı devam eden Trafik Eğitim Parkı'nın Ümraniye'ye farklı bir güzellik katacağını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, parkın trafik bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Ümraniye'nin 120 adet parkı sayısını 8 yılda 250'ye çıkarttıklarını belirten Can, yaptırdıkları kalıcı eserlerle vatandaşların yaşamını kolaylaştırmanın yanında, Ümraniye'ye artı değer kattıklarını söyledi.

ZEYNEL YAMAN/Sabah


Geri Dön