26 / 04 / 2024

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan büyük iddia! Doların asıl yükselişinin ne zaman olacağını açıkladı

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan büyük iddia! Doların asıl yükselişinin ne zaman olacağını açıkladı

Kanal Finans Kurucusu, ünlü analist Tunç Şatıroğlu son yayınında dolar kuruyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.



MANİPÜLATÖRLERİN ELİNDEKİ CEPHANE TÜKENİNCE DOLAR YÜKSELİR

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dolar/TL paritesinde kritik seviyeyi açıklayan Şatıroğlu, manipülasyon iddiasında bulundu. 

Şatıroğlu, "Dolarda 16,72'nin geçilmemesi için manipülasyonun yapıldığı görülüyor." diyen Tunç Şatıroğlu, "Manipülatörlerin elindeki cephane tükenince serbest piyasa dinamiklerinin yeniden çalışmaya başlayacağını ve yukarı yönlü trendin devam edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ANALİSTLERİN UYARILARI DEVAM EDİYOR

Analistler, enflasyon ve resesyon arasında gidip gelen endişelerin yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini belirterek, açıklanan veriler, emtia fiyatlarının seyri ve merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ile döviz piyasasındaki oynaklığın sürdüğünü söyledi.

Yurt içinde ise BDDK'nin arka arkaya açıkladığı yeni adımlarının TL varlıkları desteklediğine işaret eden analistler, gelecek hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) düzenleyeceği Merkez Bankacılığı Forumu'nda ECB Başkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey'in açıklamalarının kritik önem taşıdığını kaydetti.

Analistler, gelecek haftanın veri gündeminin de yoğun olduğunu ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksi için 105'in direnç, 103,9'un destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu ndan büyük iddia! Doların asıl yükselişinin ne zaman olacağını açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Temmuz 2022 tarihinde saat 00:48’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,69 Türk Lirası, euro 17,50 Türk Lirası, altının gramı ise 969,89 Türk Lirası değerinde.

Ev sahiplerine müjde! 50 bin lira verilecek. Bakan açıkladı, başvurular bugün başladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan asgari ücretle ilgili nokta atışı tahmin! 3 ay önceden bildi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gerçek dolar kurunu açıkladı. Kurlara aldanıyorlar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön