26 / 04 / 2024

Uşak'ta 12.5 milyon TL'ye icradan satılık prefabrik tabakhane binası!

Uşak'ta 12.5 milyon TL'ye icradan satılık prefabrik tabakhane binası!

Uşak 2. İcra Dairesi Müdürlüğü, Uşak Merkez Muharremşah köyü,154 ada, 9 parseldeki 32.575,68 metrekarelik katlı prefabrik tabakhane binasını 12 milyon 451 bin 312 TL'ye icradan satıyor...



Uşak 2. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından, Uşak Merkez Muharremşah köyü, 154 ada, 9 parseldeki  32.575,68 metrekarelik tek katlı prefabrik tabakhane binası 12 milyon 451 bin 312 TL'ye satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 14 Nisan 2020 tarihinde saat 11:00'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C. UŞAK 2. İCRA DAİRESİ

2016/1184 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Taşınmaz Uşak Merkez Muharremşah köyü 154 ada, 9 parsel 32.575,68m² yüzölçümlü, bir katlı prefabrik tabakhane binası niteliğindedir. Uşak Denizli Karayolu üzerinde Karma Organize sanayi Bölgesinde çevresi yollarla çevrili arsa üzerinde tabakhane binası ve kalorifer dairesi bulunmaktadır. Uşak Karma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından verilen 06/10/2009 onay tarihli yapı ruhsatında toplam inşaat alanının 15.556,00m² olduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz; prefabrik betonarme karkas taşıyıcı sistemle yapılmış olup; tek kattan oluşmaktadır.Tabakhane ham deri işleme, boyaya hazırlık, taş odası, renkli mekanik finisaj bölümü paketleme, laboratuvar, soyunma odaları ve tuvaletler,yemekhane , idari bölümden oluşmaktadır. Ham deri işleme, boyaya hazırlık, taş odası, renkli mekanik, finisaj bölümü paketleme bölümlerinin zemini tesviye betonlu, duvarları boyalıdır. Yemekhane bölümünün zemini seramik kaplama, duvarları sıvalı ve boyalı, tavanı ise asma tavandır. Laboratuvar bölümünün zemini beton, duvarları boyalı, tavanı ise asma tavandır. Labaratuvar içerisinde kimyasalların bulunduğu PVC bölmeli bir oda bulunmaktadır. Tabakhane içerisinde 12 adet soyunma odası ve tuvalet bulunmaktadır. Bu Mahallerin zemini ve duvarları seramik, tavanları ise asma tavandır. Kapıları amerikan doğramadır. İdarı bölüm mutfak ve 8 adet bürodan oluşmaktadır. Büroların zeminleri seramik, duvarları boyalı ve tavanları ise asma tavandır. Kapıları ahşap olup, koridora bakan duvarları PVC camekanlıdır. Tabakhanede PVC pencereler, demir ve seksiyonel geçiş kapıları bulunmaktadır. Dış cephe duvarları briket olup üstü fabrikasyon boyalı saç kaplamalıdır. Yapı kıymet takdiri tarihi olan 22/05/2018 tarihi itibariyle bakımlı durumdadır. Kazan dairesi binası tabakhane binasının arka tarafında olup, binaya bitişik durumdadır. Yapı prefabrik betonarme karkas taşıyıcı sistemle yapılmış olup, duvarları ve çatısı saç kaplıdır. . Tabakhane binasının arkasında katı atık depoları bulunmaktadır.

Adresi : Muharremşah Köyü Karma Organize Sanayi Bölgesi 4. Cad N: 15 Merkez / UŞAK

Yüzölçümü : 32.575,68 m2

Arsa Payı :Tam

İmar Durumu :İnşaat tarzı Uşak Belediyesi imar planı ve mücavir alan sınırları dışında kalmaktadır. Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden alınan imar çapında 550 yapılaşma koşullu parsel olduğu belirtilmiştir.

Kıymeti : 12.451.312,80-TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Değer Faktoring A.Ş'nin 15/04/2015 tarih ve 6737-6748 yevmiye nolu ticari işletme rehinleri bulunmaktadır. Diğer şerhler tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 17/04/2020 günü 11:00 - 11:10 arası

2. Satış Günü : 12/05/2020 günü 11:00 - 11:10 arası

Satış Yeri : Uşak Adliyesi Mezat Salonu 55 nolu oda

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- 4562 Sayılı O.S.B. Kanunu'nun 4.Bölüm 15.Maddesinin değişik 3.fıkra:23/10/2008-5807/3 md. OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.

Satışa konu gayrimenkulün alacağa mahsuben ihale olunması halinde Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi ödemenin yapılmasından sonra tescil işleminin gerçekleştirileceği;

(Ek fıkra:23/10/2008-5807/3 md.) Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç iki yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır"

OSB'de yer alacak katılımcıların temel vasıfları ile OSB'lerde kurulamayacak tesisler OSB uygulama Yönetmeliğinde belirtilmiştir.

Organize Sanayi Bölgeleri kurulurken düzenlenen kuruluş protokolü OSB'nin kuruluş amacını ve bünyesinde yer alabilecek sanayicilerin niteliklerini belirtmektedir. Bu bakımdan kuruluş protokolünde OSB katılımcısı olacaklar için aranan şartlara sahip olmayan alıcıların satış ihalesine iştirak etmeleri mümkün olmayacağından, ihaleye iştirak edecek gercek ve tüzel kişi alıcıların ihaleye katılımlarına engel bir durum olmadığı konusunda, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne müracaat ederek uygunluk görüşüne dair resmi evrakı en geç ihale esnasında dosyaya ibraz etmeleri yasal zorunluluktur. Aksi takdirde bu evrağı ibraz etmeyenlerin ihaleye iştirak etmelerinin mümkün olmayacağı;

7-Bakanlık gerekli gördüğü takdirde, OSB'de yer tahsis edilecek gerçek ya da tüzel kişilerin temel vasıfları ile iştigal konularını belirleyebilir."denilmektedir. Bu nedenle satışa yukarıda yazılı niteliklere sahip istekliler katılabilecekler ve yukarıda yazılı şartları kabul etmiş sayılacaklarına,

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/1184 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.11/02/2020


Geri Dön