27 / 04 / 2024

Üsküdar Belediyesi'nin 4 arazi satışına tepki!

Üsküdar Belediyesi'nin 4 arazi satışına tepki!

Üsküdar Belediyesi biri Tuzla'da ve diğer üçü de Üsküdar’ın en merkezi noktalarında bulunan toplam dört arazisini satışa sundu. Arazilerin muhammen bedelleri de belli oldu.



Üsküdar Belediyesi biri Tuzla'da ve diğer üçü de Üsküdar’ın en merkezi noktalarında bulunan toplam dört arazisini satışa sundu. 

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda, Üsküdar Belediyesi tarafından satışa sunulan arazilerden biri Burhaniye Mahallesi’nde bulunuyor. 284 metrekare büyüklüğe sahip arazinin imar planlarında “orta yoğunluklu konut alanı” olduğu belirtilerek arazinin satışı için belirlenen muhammen bedel (en düşük bedel) 1 milyon 420 bin Türk Lirası oldu. 

Satışa sunulan iki arazi ise Altunizade Mahallesi’nde  konumanıyor. Arazilerden birinin 673 metrekare büyüklükte olduğu, imar planlarında ise konut alanı şeklinde göründüğü belirtilirken; arazinin muhammen bedeli 4 milyon 375 bin Türk Lirası olarak açıklandı.

Altunizade Mahallesi’ndeki bir diğer arazi ise yaklaşık 400 metrekare büyüklüğe sahip. Arazi imar planlarında konut ve ticaret olarak belirtilirken arazi için belirlenen muhammen bedel ise 3 milyon 595 bin Türk Lirası oldu. 

Üsküdar Belediyesi Tuzla'da bulunan yaklaşık 800 metrekare büyüklükteki arazisini de 3 milyon 192 bin Türk Lirası'na satışa sundu. Belediyenin arazilerin satışı için 4 Kasım tarihinde ihale gerçekleştireceği de açıklandı.

Üsküdar Belediyesi nin 4 arazi satışına tepki!

BİR BAŞKA ARAZİ İÇİN DE SATIŞ KARARI ALINMIŞTI

Diğer taraftan Üsküdar Belediyesi Meclisi’nin bu ayki toplantısında, belediyeye ait Altunizade'deki bin 343 metrekare büyüklüğündeli ”turizm tesisi” fonksiyonuna sahip arsasının satışı için de karar verilmişti. Üsküdar Belediyesi'ne ait bu arazi için de gelecek günlerde ihale yapılacak. Satışa sunulacak arazinin üzerinde ise şu an İBB şirketi İSPARK tarafından işletilen bir otopark bulunuyor.

Üsküdar Belediyesi nin 4 arazi satışına tepki!

EN FAZLA BÜTÇESİ OLAN İKİNCİ BELEDİYE

Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Aziz Yağmur, arazi satışlarına tepkisini dile getirerek, “Üsküdar Belediyesi İstanbul’un en büyük bütçeye sahip olan ikinci ilçe belediyesi ve arazi satışından elde edilecek gelire de ihtiyacı yok. Bu yüzden adrese teslim satışlar bunlar” diye konuştu.

Üsküdar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Tekel ise “Belediyenin Üsküdar’da satışa çıkaracağı bin 343 metrekarelik turizm tesisi fonksiyonuna sahip araziyi de kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Mahmut Ünlü'nün damadı Esat Palazoğlu’nun alacağı ve otel yapacağı iddia ediliyor. Umarım böyle olmaz ve bu arsa adrese teslim olarak satılmaz. Şuanda Üsküdar Belediyesi’nin para ihtiyacı yok. Zaten kamuya olan borçlarını da okulları ve camileri maliyeye devrederek mahsuplaşıyor. Yani merkezi hükumete para ödedikleri falan da yok” açıklamasında bulundu.

Üsküdar ve Tuzla'da 12.6 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!


Geri Dön