26 / 04 / 2024

 Uzmanlardan altın ve dolar uyarısı!

 Uzmanlardan altın ve dolar uyarısı!

Doların sert düşüşüne paralel olarak gram altındaki düşüş de son dakika itibariyle devam ediyor. Doların 7,28 seviyelerine kadar çekilmesinin ardından gram altın da 433 lira bandında işlem görüyor.



Uzmanlar, altın orta ve uzun vadeli bir yatırım aracı olarak gören yatırımcılar için, şu sıralar düşme eyleminde olsa da önümüzdeki dönemde yükselişe geçerek rekor kırması bekleniyor uyarısında bulundu. Peki, altın fiyatları düşer mi? Altın fiyatları yükselir mi? İşte tüm merak edilenler...

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; gram altın ve dolardaki düşüş son dakika itibarı ile devam ediyor. doların düşüşüne paralel olarak gerileyen gram altındaki gerilemenin sebeplerinden birisi de Türkiye önem derecesine göre aşılama programını uygulamaya sokmasının ardından Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın parasal sıkılaştırmanın uzun süre devam edeceğini, enflasyonu kontrol altına almak için gerekli tüm enstrümanların kullanılacağını açıklaması piyasaya olan güveni artırdı.

  Uzmanlardan altın ve dolar uyarısı!

ALTIN FİYATLARINDA SERT GERİ ÇEKİLME

Altın fiyatlarında da düşüş seyri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 444 lira seviyesini gören gram altın ons altındaki yükselişe rağmen dolar kurundaki gerilemeye paralel olarak güç kaybediyor. Gram altın geçtiğimiz Cuma gününü 433 lira seviyesinden kapamıştı. Haftanın ilk işlem gününe ise yine 433 lira seviyesinden başladı. Gün içinde en düşük 432 lira seviyesini gördü. Altın son bir haftada yüzde 2.7 oranında yatırımcısına kaybettirmiş oldu.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Uzmanlar bu dönemde altına yatırım yapılmasını riskli bularak küresel bir salgın krizi olduğunu ve altında yatırım yapmanın çok riskli olduğunu savunuyor. Birçok uzman kısa vadede riskli görülen altın fiyatları uzun vadede kar sağlayacağını iddia ediyor.

  Uzmanlardan altın ve dolar uyarısı!

ALTIN NE ZAMAN YÜKSELİŞE GEÇECEK?

Peki, altın fiyatları düşer mi? Altın fiyatları yükselir mi? ABD Başkanı Biden yönetiminin Korona virüsü teşvik paketini onaylaması halinde ise altın yatırımlarının değer kazanması bekleniyor. Korona virüsü mutasyonunun yayılmasının panikle beraber klasik yatırım araçlarına olan ilgiyi artırması bekleniyor. Bu beklenti doğrultusunda koronavirüsü mutasyonu ile ilgili gelişmeler de "Altın fiyatları yükselecek mi?" sorusunun cevabı açısından önem kazanacak.  

1 ŞUBAT GÜNCEL ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

ALTININ ONS FİYATI ALIŞ: 1.841,54

ALTININ ONS FİYATI SATIŞ: 1.842,94

GRAM ALTIN ALIŞ FİYATI: 433,26 TL

GRAM ALTIN SATIŞ FİYATI: 433,35 TL

ÇEYREK ALTIN ALIŞ FİYATI: 705,00 TL

ÇEYREK ALTIN SATIŞ FİYATI: 716,00 TL

CUMHURİYET ALTINI ALIŞ FİYATI: 2.810,00 TL

CUMHURİYET ALTINI SATIŞ FİYATI: 2.849,00 TL

22 AYAR BİLEZİK ALIŞ: 399,60

22 AYAR BİLEZİK SATIŞ: 402,30

  Uzmanlardan altın ve dolar uyarısı!

ALTIN YORUMU

Analistlere göre, ABD'deki teşvik paketi ile ilgili belirsizliklerin devam ettiği ortamda dolardaki dirençli görüntü Ons Altın üzerinde baskı yapmaya devam edebilir ve değerli maden 1.848 direncinin altında kalarak 1.829 seviyesini hedefleyebilir. Bir sonraki hedef ise 1.810 seviyesinde. Öte yandan, olası yükselişlerde 1.848 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.866 hedef olabilir.

Altın yatırımcıları dikkat! İşte altın fiyatları!

Altın fiyatları son dakika!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön