26 / 04 / 2024

Vatandaşlara müjde: Fahiş fiyatlara çözüm yolda!

Vatandaşlara müjde: Fahiş fiyatlara çözüm yolda!

Gıda fiyatlarının gittikçe artması vatandaşlar tarafından büyük bir tepki ile karşılanıyor. Peki gıda fiyatlarındaki artış nasıl önlenecek? Fahiş fiyatlara bir çözüm var mı?



Ürünler tarladan sofraya gelene kadar fahiş fiyatlara çıkıyor. Bu artışın çözümü nasıl olacak? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında konuyu el aldı.

A Haber'de yer alan habere göre; üreticiler malını tüketiciye ulaştırabilmek için marketleri kullanıyor. Fakat ürün çiftçinin elinden çıkıp markete gelene kadar bir çok fark ekleniyor. Peki gıda fiyatlarındaki artış nasıl önlenecek? Fiyatlar marketlerde neden farklı? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında anlattı.

ÇÖZÜM YOLDA

İşte Faruk Erdem'in o açıklamalardan satır başları;

''Hem Sayın Cumhurbaşkanı gıda enflasyonu ile ilgili açıklama yaptı oradaki fırsatçılıkla mücadele edileceğini söyledi ki Ekonomi Reform Paketi'ni açıkladığında da o paketin içinde bu vardı. Yasal takvimi de bu ayın sonuna kadar bu yasaların çıkması şeklindeydi. Öyle gözüküyor ki kararlı hükümet bununla mücadele edecek.

Vatandaşlara müjde: Fahiş fiyatlara çözüm yolda!

ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE KAYBEDİYOR

Burada yapısal bazı sorunlar var tarladan çatala gelene kadar ki aracılarda bir sürü sorun var. O sorunları çözecek bir hal yasası gelecek. Hep konuşuyoruz üretici kaybediyor tüketici kaybediyor birileri kazanıyor. Elbette arada birileri olacak bunu taşıyacak birileri olacak ama oradaki fiyatlama alışkanlıklarını belki onun üstüne konulan komisyonları bir denetim altına alma gereği var.

Vatandaşlara müjde: Fahiş fiyatlara çözüm yolda!

"YÜZDE 25'İ ÇÜRÜYOR"

Bir de tabi hep konuştuğumuz şey hallerde de sorunlar var. Bu fire meselesi çok önemli. Yüzde 25'lik fire çok büyük bir fire bu maliyete fiyata yansıyor. Tarladan bize gelene kadar yüzde 25'i çürüyor bozuluyor. Dolayısıyla bunun da bir soğuk zincirle kırılmasıyla belki o maliyet aşağı çekilecek. Daha düşük fiyatlarla gıda alabileceğiz. Yaz aylarında yaz meyvelerinin ve sebzelerinin yüksek fiyatta satılması orada bir fırsatçılığı gösteriyor aslında.

Vatandaşlara müjde: Fahiş fiyatlara çözüm yolda!

AYNI ÜRÜNE FARKLI FİYAT

İki büyük market arasında aynı ürün için fiyat farkları var. Bu farkı oluşturan nedir? Demek ki doğru fiyatlanmıyor.''

Fahiş fiyat alarmı çaldı! Gıda Komitesi harekete geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön