24 / 04 / 2024

Vebitcoin soruşturmasında yakalanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Vebitcoin soruşturmasında yakalanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Muğla'da  iki hafta önce aniden işlemlerini durdurduğunu duyuran kripto para platformu Vebitcoin'in soruşturmasında gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi. 



Muğla'da  iki hafta önce aniden işlemlerini durdurduğunu duyuran kripto para platformu Vebitcoin'in soruşturmasında, şirket çalışanı olan 5 kişi gözaltına alınmıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; şüpheliler yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Vebitcoin soruşturmasında yakalanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Elde edilen deliller ve incelemeler sonrasında yeni gözaltıların olabileceği belirtildi. Soruşturma dahilinde şirket adresi ile şüphelilerden elde edilen dijital materyallerin incelendiği, ilgili kurumlarla koordineli olarak soruşturmanın sürdüğü Muğla'nın yanı sıra birçok kentten mağdurların da şikayet ettiği bildirilmişti.

Vebitcoin soruşturmasında yakalanan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, Vebitcoin'in Türkiye'deki finansal kuruluşlarda yer alan hesaplarını bloke etmiş ve Vebitcoin firması ile yöneticileri hakkında soruşturma başlatmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca da Vebitcoin'in yürüttüğü işlemlerle ilgili mağduriyetler bulunduğu iddiaları üzerine 23 Nisan'da "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatılmış, şirket merkezinde ve bazı adreslerde yapılan arama ve el koyma işlemlerini müteakip şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişi tutuklanmıştı.

Vebitcoin soruşturmasında 5 kişiye daha gözaltı!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön