29 / 03 / 2024

Veli Ağbaba'dan konut işçileri için meslek tanımı önerisi! 

Veli Ağbaba'dan konut işçileri için meslek tanımı önerisi! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konut işçilerinin mutlaka meslek tanımının olması gerektiğini dile getirdi.



 CHP  Ankara  İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve beraberindeki heyetle Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Genel Başkanı Uğur Gözel'i ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konut işçilerinin meslek tanımına yönelik açıklamalarda bulundu. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ağbaba, 1 milyon apartman görevlisinin iş güvencesi olmadan yaşamını sürdürdüğünü dile getirdi. Ağbaba, apartman görevlilerinin iş tanımının bulunmadığını ve salgın döneminde risk altında olduklarını aktardı. 

Apartman görevlileri için kanun teklifi vererek konuyu gündeme getireceklerini dile getiren Ağbaba, "Konut işçilerinin mutlaka meslek tanımı olmalı" dedi.

Gündemlerinde apartman görevlilerinin, işsizlerin, yoksulların ve kuyruğa giren insanların bulunduğunu dile getiren Ağbaba, CHP'nin apartman görevlilerinin örgütlenmeleri için gerekli desteği vereceğini ifade etti. Ek olarak Ağbaba, Sağlık Bakanlığının, salgın döneminde risk altında bulunan apartman görevlilerine de aşıda öncelik vermesi gerektiğini vurguladı.

Veli Ağbaba dan konut işçileri için meslek tanımı önerisi! 

"Apartman görevlisinin meslek standardı yok" 

Konut-Sen Genel Başkanı Gözel de apartmanların tüzel kişilik olmaması ve denetlenmemesinin apartman görevlileri ile yöneticileri karşı karşıya getirdiğini belirtti. 

Gözel, "Apartman görevlisinin meslek olarak standardı ve iş tanımı yok. Dolayısıyla her türlü iş yaptırılmaya çalışılıyor. Birçok iş kolunu anlamaya zorlanıyorlar, anlamayanlar kapı dışarı ediliyor." şeklinde konuştu.

Apartman görevlilerinin farklı şart ve koşulda çalıştığının altını Gözel, bütün apartman görevlilerini tek çatı altında toplamayı amaçladıklarına değinerek, "Apartman görevlileri için özel bir kanun çıkarılırsa arkadaşlarımız gereken şartlarda savunulabilir, çalıştığı yerde kendilerini güvende hissedebilirler" yorumunu yaptı.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!


Geri Dön