19 / 04 / 2024

Veraset ilamı dilekçe örneği 2019!

Veraset ilamı dilekçe örneği 2019!

Bir kimsenin vefatının ardından miras, mirasçılara kalıyor. Kalan miras ve mirasçıların payları veraset ilamında görülebiliyor. Veraset ilamı bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte veraset ilamı dilekçe örneği 2019..



Bir kimsenin vefatının ardından miras, mirasçılara kalıyor. Kalan miras ve mirasçıların payları veraset ilamında görülebiliyor. Mirasçılık belgesi olarak da bilinen veraset ilamı, yetkili mahkemeden ve noterden alınabiliyor.

Mirasçılık belgesi almak için istemi içeren bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine bavurulabiliyor. Başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere bu belge veriliyor.

Peki, veraset ilamı istemi dilekçe nasıl yazılır? İşte veraset ilamı istemi dilekçe örneği 2019;

Veraset ilamı dilekçe örneği 2019

...................SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE
 

Davacı:Adı ve Soyadı.

TC.N=Adresiniz

Davalı: Hasımsız 

Dava: Mirasçılık Belgesi Verilmesi

Miras Bırakan:..........; .... VE .... olma, .../..../.... doğumlu, ... (il) ... (ilçe) Cilt:...  Aile Sıra No:... Birey Sıra No:...  de nüfusa kayıtlı .../.../2018 tarihinde vefat etti.


Maddi Sebepler:

1-Yukarıda kimlik bilgileri yazılı Mirasbırakanım vefat ederek geride mirasçı olarak (EŞİ...... İLE ÇOCUKLARI ...... VE C........'yi bırakmıştır. Başkaca gaip veya sağ mirasçısı yoktur.

2-Miras intikal ve paylaşma işlerinde kullanılmak üzere mirasçılık belgesi verilmesi için bu davanın açılması zorunluluğu ortaya çıktı.

Hukuki Sebepler: Türk Medeni Kanunu'nun 495 ve devamı maddeleri

Deliller: Nüfus kayıtları vs. deliller


Sonuç İstem: Yukarıda açık kimliği yazılı Mirasbırakanım'ın mirasçılık belgesinin tanzim olunarak tarafıma verilmesini en derin saygılarımla arz ve talep ederim.

.../..../2019

Davacı 
İmza


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön