24 / 04 / 2024

Veraset ilamı dilekçe örneği 2022!

Veraset ilamı dilekçe örneği 2022!

Veraset ilamı diğer bir ifadeyle mirasçılık belgesi, mirasçıların mevcut miras üzerindeki haklarını ve miras paylarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Bu belgenin alınabilmesi için dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, Veraset ilamı dilekçe örneği 2022...



Veraset ilamı miras bırakanın vefatı sebebi ile mirasçıların tereke üzerindeki haklarının anlaşılabilmesi için gerekli olan yasal bir evrak olarak biliniyor. Miras bırakanın mal varlığıyla alakalı olarak tasarrufta bulunma hakkı bu belge ile temin ediliyor. 

Veraset ilamı alınabilmesi için miras bırakanın vefat etmiş olması gerekiyor. Ayrıca mirasçılık belgesi almaya hakkı olan kişilerin bu talebi gerçekleştirmiş olması da zorunlu oluyor. Bu belge verileceği zaman tüm mirasçıların biliniyor olması gerekiyor. 

Veraset ilamı dilekçe örneği 2022!

Veraset ilamının alınabilmesi içinilgili kişilerden birinin başvurusunun olması gerekiyor. Yasal mirasçıların yanı sıra atanmış mirasçılar da bu belgeyi almak için başvuruda bulunabilirler. Veraset ilamı alınacağı zaman öncelikle talebin dile getirildiği bir dilekçenin hazırlanması gerekiyor. 

Miras bırakana ait ölüm belgesinin de dilekçeyle birlikte sunulması gerkeiyor. Ayrıca nüfus kayıt örneği de bu kapsamda gerekli oluyor. Peki, veraset ilamı başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte tüm detaylar... 


Geri Dön