17 / 04 / 2024

Vergi dairesinde kredi kartı geçer mi?

Vergi dairesinde kredi kartı geçer mi?

Vergi borcu veya vergi cezası ödemek isteyen kimselerin en çok merak ettiği sorular arasında vergi dairesinde kredi kartı geçip geçmediği oluyor. Peki, vergi dairesinde kredi kartı geçer mi?



Vergi dairesinde kredi kartı geçer mi?

Vergi borcu veya vergi cezası ödemek isteyen kimselerin en çok merak ettiği sorular arasında vergi dairesinde kredi kartı geçip geçmediği oluyor. 


2008 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye dayanarak, bazı kamu alacaklarının kredi kartıyla tahsiline başladı. 


Ancak, vergi dairesi kredi kartı ile ödeme yalnız internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Buna karşın vergi dairelerine gidilerek, kredi kartıyla vergi ve ceza ödemesi yapılamıyor.


Anlaşmalı bankaların kredi kartı ile 02:00-22:00 saatleri arasında borçlarınızı ödenebiliyor.


Seçenekler:

1. "İnternet Vergi Dairesi kullanıcı kodum ile giriş yapıp 6111/6495 Sayılı Kanun kapsamında başvuru yapmak ve/veya yapılandırılmış borçlarımı kredi kartı ile ödemek istiyorum."


2. T.C. Kimlik Numaram ve diğer kimlik bilgilerim ile giriş yapıp 6111/6495 sayılı Kanun kapsamında başvuru yapmak ve/veya yapılandırılmış borçlarımı kredi kartı ile ödemek istiyorum."



Vergi dairesi çalışma saatleri 2014!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön