28 / 03 / 2024

vergi dairesinde kredi kartı geçiyor mu

vergi dairesinde kredi kartı geçiyor mu

Vergi borcu veya vergi cezası ödemek isteyen kimselerin en çok merak ettiği sorular arasında vergi dairesinde kredi kartı geçip geçmediği oluyor. Peki, vergi dairesinde kredi kartı geçer mi?

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

Erken seçime gidilecek! Vergi affı, kredi ve paralar yavaş yavaş geliyor! İslam Memiş yürekleri ağızlara getirdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bütün düzenlemeler hazır durumda. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulacak" sözleri ile erken seçim sinyallerini verdi. İşte detaylar…

Erken seçim kapıda! Vergi affı, kredi bolluğu ve paralar adım adım geliyor! İslam Memiş bombayı patlattı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bütün düzenlemeler hazır. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur" şeklinde konuşarak vatandaşları heyecanlandırdı. İşte detaylar…

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası...

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki milyonlarca çiftçinin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ile ilgili son durum ne? İşte detaylar...

Kredi borcu olan çiftçiler dikkat! TBMM Başkanlığına sunuldu!

Merakla beklenen vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ne olacak?

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi mükellefleri ödemelerini internet sitelerinden online olarak yapabiliyor. İşte kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021...

Restoran esnafı kira, kredi ve vergi mağduru oldu!

Dün gece açıklanan Kovid-19 kısıtlamalarından en çok etkileneceklerin başında yeme içme sektörü geliyor. Türkiye'deki restoranların sadece yüzde 35'inde paket servis hizmeti sunulurken, ertelenen vergi ve kredi ödemeleri de kapıya dayandı. Restoran esnafı ikinci dalgaya çok kötü yakalandı.

Kredi kartıyla vergi ödeme türleri genişletildi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kredi kartıyla ödenebilen vergi türlerinin kapsamını genişletti.

Niğde'deki vergi dairesinde rüşvet operasyonu!

Niğde'de bir vergi dairesinde bir kişiden 500 TL rüşvet aldığı iddia edilen memur M.Ç.’yi suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.

Tuncay Yıldırım: Konut kredi faizleri düşmeli!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe vergi indirimlerinin kalıcı hale getirilmesini, konut kredi faizlerinin düşmesi gerektiğini söyledi.

Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu dairesinde yapılacan gayrimenkul alım satım işlemi için çıkan tapu harcı kart ile ödenir mi? Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün!

1 Temmuz 2017 tarihinde başlayan gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün kaldı. Vergi ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar ilgili vergi dairesinde yapılması gerekiyor..

Gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi başladı!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi bugün başladı. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesinde yapılacak..

vergi dairesinde kredi kartı geçiyor mu Haberi

vergi dairesinde kredi kartı geçiyor mu

Vergi dairesinde kredi kartı geçer mi?

Vergi borcu veya vergi cezası ödemek isteyen kimselerin en çok merak ettiği sorular arasında vergi dairesinde kredi kartı geçip geçmediği oluyor. 


2008 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye dayanarak, bazı kamu alacaklarının kredi kartıyla tahsiline başladı. 


Ancak, vergi dairesi kredi kartı ile ödeme yalnız internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Buna karşın vergi dairelerine gidilerek, kredi kartıyla vergi ve ceza ödemesi yapılamıyor.


Anlaşmalı bankaların kredi kartı ile 02:00-22:00 saatleri arasında borçlarınızı ödenebiliyor.


Seçenekler:

1. "İnternet Vergi Dairesi kullanıcı kodum ile giriş yapıp 6111/6495 Sayılı Kanun kapsamında başvuru yapmak ve/veya yapılandırılmış borçlarımı kredi kartı ile ödemek istiyorum."


2. T.C. Kimlik Numaram ve diğer kimlik bilgilerim ile giriş yapıp 6111/6495 sayılı Kanun kapsamında başvuru...