26 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: İzmir'de Serbest Turizm Ticaret Merkezi kuracağız!

Veysel Eroğlu: İzmir'de Serbest Turizm Ticaret Merkezi kuracağız!

İzmir'i ihracat, turizm ve üretim alanında lider yapacak projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Veysel Eroğlu, "Serbest Turizm Ticaret Merkezi planlıyoruz. Coğrafyamız müsait ve potansiyelimiz var" dedi.



Orman ve Su İşler Bakanı, AK Parti  İzmir  1. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Programının ilk bölümünde STK temsilcileri ile bir araya gelen Eroğlu, ardından Buca ve Gaziemir'de iki pikniğe katıldı, izmir'i ihracat turizm ve üretim alanında lider yapacak projeleri hayata geçireceklerini belirten Eroğlu, "Coğrafyamız müsait ve potansiyelmıiz var" dedi. 




Kaya Termal Otel'de gerçekleşen kahvaltılı toplantıya 150'ye yakın davetli katıldı. İzmir'i yakın gelecekte gıda, üretim ve ihracat üssü yapmak istediklerini vurgulayan Eroğlu, "Doğa turizminin gelişmesi için imkanlar hazırlayacağız. Kentimizde 'Serbest Turizm Ticaret Merkezi' yapmayı planladık. Bunun için 5-6 tane yer var. Liman yatırımlarımız sürüyor. İzmir'e gelince, turistler 10 bin dolar bırakarak gitmeli. Doğa turizmi ve ticaret istihdamı da artırır. İzmir'de çok kalifiye eleman var. Burayı yüksek teknoloji üreten ve ihraç eden bir merkez haline getirmek istiyoruz. İzmir, termal turizmde çok geride kaldı. Bu yüzden kenti ziraat, ticaret, ve sağlık turizmi gibi konularda lider yapmak istiyoruz. Bu zor değil, bana göre çok kolay. Coğrafyamız müsait ve potansiyelimiz var" şeklinde konuştu. 



İzmir'in potansiyeli yüksek bir kent olduğunu vurgulayan, Eroğlu, "İzmir'de yapılacak çok şeyler var. İzmir, üretim ve ihracat merkezi olabilecek bir kent. Muhalefet bile, yapılan hizmetlere içleniyor. Hükümet olarak İzmir'e 30 milyar lira yatırnn yaptık. Geçmiş yıllarla mukayese edersek, 7-8 katma çıktık. İzmir adeta kenarda tutulmuş ve itihniş bir kent gibiydi. 

Ama kentimizin ihtiyaçlarını çözmeye devam edeceğiz. İnsanlara hizmet etme aşkıyla çalışıyoruz. Bizim için en hayırlı insan, herkese hizmet edendir. Ahirete giderken hayırlı hizmetler götürmek istiyoruz. İzmir için hayallerimiz büyük. Büyük hayal olmadan, büyük hedeflere ulaşılamaz" dedi. 



STK'LAR ÖNEMLİ 

"Sivil Toplum Kuruluşları'nın fikirleri ve tavsiyeleri çok önemli" diyen Eroğlu, "Geçmişte STK'ların sayıları çok azdı. Ama son zamanlarda fevkalade artış oldu. Bu konuda son anayasa değişikliğiyle de önemli adımlar attık. İzmir'deki tavsiyeler ve değerlendirmeleri dikkate alacağız. Karşılıklı fikirleri alarak, kentimize faydalı olmak istiyoruz" diye konuştu. 



Bakan Eroğlu, STK temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından ilk olarak Buca Kaynaklar'daki Cennet Vadisi'ne giderek Ahlat'lılar ve Düzağaçlılar'ın daha sonrasında ise Gaziemir Sarnıç'a giderek burada da Dinarlılar ve Nuhlular'm pikniğine katıldı. Eroğlu'na burada AK Parti İzmir adayları Cemil Şeboy ve Necip Nasır ve MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü eşlik etti. 



Sabah Egeli


Geri Dön