24 / 04 / 2024

VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi?

VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi?

Vergi dönemlerinde, vergi ile ilgili olarak merak edilen hususlar VİMER sistemi ile öğrenilebiliyor. Peki VİMER nedir? VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi? İşte yanıtı...



VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi?

Mesken kiralamalarından 3.200 TL ve işyeri kiralamalarından ise 26.000 TL'den yüksek gelir elde eden vatandaşların beyanname vermeleri gerekiyor. 


Vergi dönemlerinde, vergi ile ilgili olarak merak edilen hususlar VİMER sistemi ile öğrenilebiliyor. Peki VİMER nedir? VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi?


Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı çağrı merkezi olarak faaliyette bulunan Vergi İletişim Merkezi (444 0 189 - VİMER), vergi ile ilgili konularda bilgi danışma, ihbar yönetimi, geri arama, İngilizce elektronik posta yanıtlama ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) işlemlerine ilişkin hizmetleri veriyor. Peki, VİMER yardımı ile kira beyannamesi verilir mi?


Kira beyannamelerinin hangi şekilde verilmesine gerektiğine ilişkin açıklamalar Kira Gelir Vergisi Rehberinde yer alıyor.


Rehberde yer alan bilgilere göre sadece kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile engelli mükelleflerden yaşlılığı, engeli veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olanların, bağlı oldukları vergi dairesini veya Türkiye genelinden Vergi İletişim Merkezini (VİMER – 444 0 189) arayarak randevu almaları halinde adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacaktır.


VİMER nedir?


Geri Dön