19 / 04 / 2024

VİMER nedir?

VİMER nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı çağrı merkezi olarak faaliyette bulunan Vergi İletişim Merkezi VİMER nedir? Vergi İletişim Merkezi VİMER çalışma saatleri nelerdir?



VİMER nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı çağrı merkezi olarak faaliyette bulunan Vergi İletişim Merkezi (444 0 189 - VİMER), vergi ile ilgili konularda bilgi danışma, ihbar yönetimi, geri arama, İngilizce elektronik posta yanıtlama ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) işlemlerine ilişkin hizmetleri vermektedir.


VİMER çalışma saatleri..

Vergi İletişim Merkezi’nde hizmet saatleri hafta içi 09:00 – 19:00 arasında olup, resmi tatil günlerinde hizmet verilmemektedir.


Vergi İletişim Merkezi ile telefonla yapılan görüşmeler şehir içi görüşme tarifesi üzerinden ücretlendirilmektedir.


Vergi İletişim Merkezi'nin sunduğu hizmet sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda; “Bilgi Danışma” hizmetine, Eylül 2010 tarihinde “İhbar Yönetimi”, Haziran 2011 tarihinde “Geri Arama” ve Mayıs 2012 tarihinde de “İngilizce Elektronik Posta Yanıt” hizmetlerini eklemiştir. E-beyanname, E-haciz, internet vergi dairesi, şikâyet ve öneri yönetimi konularında da Vergi İletişim Merkezi tarafından hizmet verilmek üzere çalışmalar devam etmektedir.


TARİHÇE

Kuruluşunun temelleri 22 Kasım 2006 tarihinde atılan Vergi İletişim Merkezi, değişim ve sürekli gelişim anlayışı ile 1 Mart 2008 tarihinden itibaren yurt dışı ve tüm illerden gelen çağrılara hizmet vermektedir. 


Gelir İdaresi Başkanlığının ilk erişim noktası olan Vergi İletişim Merkezi; diğer kamu kurumlarına profesyonel çağrı merkezi kurma yolunda öncülük etmektedir. 


Vergi İletişim Merkezi; profesyonel, kaliteli ve güncel hizmet vermek amacıyla çalışmakta olup elde ettiği başarılarla da hedeflerine ulaşmakta olduğunu göstermektedir.


İlk Profesyonel Kamu Çağrı Merkezi: Vergi İletişim Merkezi 

Hizmet sunumunda sürekli gelişim ilkesini benimseyerek, teknoloji ve kalite açısından mükelleflere en yüksek faydayı sağlayacak hizmetleri en iyi çözüm ortağı olarak sunmak ve mükellef memnuniyetini sağlamak amacında olan Vergi İletişim Merkezi’nin bir başka özelliği de; kendi uzman personelini kullanarak hizmet sunan kamunun profesyonel anlamda ilk çağrı merkezi olmasıdır.




Geri Dön