19 / 04 / 2024

Vodafone Arena Stadı 19 Mart 2016'da açılacak!

Vodafone Arena Stadı 19 Mart 2016'da açılacak!

Siyah-Beyazlı camia, 19 Mart gününü "19.03 Dünya Beşiktaşlılar günü" olarak kutluyor. Yönetim 19 Mart 2016'da ligde oynamayı planladığı Antalyaspor maçı ile yeni mabedi hizmete sunacak…



Beşiktaş'ın tarihini değiştirecek sayılı günler doluyor. Yuvasız Kartal'a dönen ve deplasman deplasman dolaşan Kartal, nihayet yuvasına konuyor. Yaklaşık üç haftadır süren çatı kaldırma süreci önceki gün tamamlandı. Çatı iskeleti 27 metre kaldırıldı ve yerine yerleştirildi. İnşaatın en zor kısmı olan bu işlemin bitiminin ardından Vodafone Arena'nın sonlanmasına çok az kaldı. Peki Siyah-Beyazlı camia, yeni mabedine ne zaman kavuşacak? Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulunun hedeflediği tarihi, AKŞAM açıklıyor.


LİGDE 26. HAFTAYA DENK GELİYOR


Beşiktaş yönetimi, Vodafone Arena'yı 19 Mart 2016 tarihinde açmak istiyor. Beşiktaş sevdalıları için bu günün çok ayrı bir önemi var. Siyah-Beyazlı camia, 19 Mart tarihini "19.03 Dünya Beşiktaşlılar günü" olarak kutluyor. Başkan Fikret Orman ve ekibi, Beşiktaşlılar'ın gününde Vodofone Arena'yı hizmete sunmayı hedefliyor. 19 Mart 2016 tarihi Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasına denk geliyor. Siyah-Beyazlılar, 26. haftada kendi sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.


20 MART GÜNÜ DERBİ OYNANACAK


Türkiye Futbol Federasyonu, henüz Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının maç programını açıklamadı. Ama 26. haftada G.Saray-F.Bahçe derbisi oynanacak. Yani TFF, 20 Mart Pazar gününü derbiye ayıracak. 19 Mart Cumartesi günü de büyük olasılıkla Beşiktaş-Antalyaspor ile karşılaşacak. Başkan Fikret Orman ve ekibi de Vodafone Arena'yı 'Dünya Beşiktaşlılar Günü'nde Antalyaspor karşılaşması ile açmayı planlıyor.


Koltuk montajı başlıyor


Vodafone Arena'da çatı iskeletinin 27 metre kaldırılarak yerine konulmasının ardından çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Fikret Orman ve ekibi, yeni mabedi 19 Mart 2013 gününde açmak için büyük çaba sarf ediyor. İşte Vodafone Arena'da yapılacak işlemler:


1 Çatı örtüsü 1 ay içinde tamamlanacak.

2 Koltuk montajı yapılacak.

3 Localar ve tüm mekanlar 60 gün içinde bitirilecek.

4 Zemin çalışmaları 15 güne başlayacak.

5 Çim serme işlemi 75-90 gün arasında sürecek.

7 İki büyük skorboard takılacak.

 

Dünyada bir ilk


Vodafone Arena'nın Proje Müdürü Bertrand Garin, çatı projesiyle ilgili şunları söyledi: "Çatının projesine birkaç ay önce başladık. Kullandığımız bu teknolojisi dünyada bir ilk… Çünkü biz halatları ve çatının çelik aksanlarını birlikte kaldırdık. Bu da dünyada bir ilk. En yüksek noktaya ulaştık. Bu çatının yarısı diyebiliriz. Bundan sonra da yarım kalan kısmı tamamlayacağız. Daha sonra da çatı kaplanacak. Daha sonra da çimler bitecek ve futbolcular için her şey hazır hale gelecek."

 

15-20 güne çime başlıyoruz


Başkan Fikret Orman, çim serme işleminin 75-90 gün arasında süreceğini açıkladı: "Çatı işlemi bittiği için mutluyum. Geç oldu ama kazasız belasız çatıyı kaldırdık. Artık sonraki işlemleri düşünmeye başladık. Koltuk montajına başlayacağız. 15-20 gün içinde zemine başlayacağız. Yavaş yavaş sona doğru gidiyoruz. Çatıda montaj işlerimiz olacak. Bazı sökümler yapılacak. 60 gün içinde localar ve bütün mekanları bitirmek istiyoruz. Çim serme işlemi de 75-90 gün sürecek. Çok yorulduk. Herkesin bilgisi yok ama fikri var. Biz burada bu kadar insan emek döküyoruz. Cumartesi-pazar demeden gayret gösteriyoruz."



H. Hakan EYÜPOĞLU/Akşam


Geri Dön