19 / 03 / 2024

Yabancılar kelepir emlak avında!

Yabancılar kelepir emlak avında!

İş Portföy, İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan Quasar'ın rezidans bloğundaki 196 bağımsız bölümü satın aldı. İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, "Yabancılar zor durumda olan gayrimenkullerle ilgileniyor" dedi...



2018 Ağustos ayında ekonomide iniş çıkışlar inşaat sektörünü, dolaylı olarak da gayrimenkul piyasasını ciddi etkiledi. Bu durumdan en çok inşaat atlamasının yaşandığı İstanbul etkilendi. Şehirde konut satışları dibi görürken, 14 ay içinde sıfırdan tek bir konut projesi lansmanı gerçekleşmedi. Birçok konut projesi kaba inşaat halinde kaldı. 

Yeni Mesaj’dan Recep Bahar’ın haberine göre, Türkiye'deki en büyük gayrimenkul fonunu işleten İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, İstanbul'da gayrimenkul fiyatlarının döviz bazında yüzde 50 oranında düşüş yaşadığını ifade ederek, "Dünyada böyle bir düşüş yok... Yabancı fonlar uygun bina arayışı içinde. Bu kapsamda İş Portföy gibi yerli kuruluşlarla çalışmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

Rezidans satın aldı

İş Portföy, İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan Quasar'ın rezidans bloğundaki, 257 adet bağımsız bölümden satılmamış olan 196'sını satın aldı. Bunların 140'ı rezidans ve home-ofis, 56'sı ise ofisten oluşuyor. İş Portföy rezidans ve ofisleri başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan, Orta Doğu ve Uzak Doğu'da satılması için çalışmalara başlandı. Rezidans fiyatları 1+1'de 647 bin dolardan başlayarak ve 4+1'de 5 milyon dolara kadar çıkıyor. İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, çok sayıda şirketin binalarını satmak için kapılarını çaldığına işaret ederek, "Kat mülkiyeti olan ya da kamu kurumlarının içinde olmadığı gayrimenkullere yatırım yapmıyoruz. Merkezi lokasyonda olanları tercih ediyoruz. Kriterlerimizi karşılayan çok fazla gayrimenkul yok İstanbul'da. Yabancılar da zor durumda olan gayrimenkullerle ilgileniyor" dedi.

İş Portföy, Quasar İstanbul'daki 196 gayrimenkulü satacak!

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 42 büyüdü!


Geri Dön