26 / 04 / 2024

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.



İran ilk sırada

2021 yılı itibariyle Türkiye'de yabancılara yapılan toplam gayrimenkul satış adetinde son 3 senede olduğu gibi İran, Irak ve Rusya Federasyonu yine ilk sırada oldu. Bu ülkeleri sıra ile Afganistan, Almanya, Kazakistan, Kuveyt, ABD, Azerbaycan ve Kuveyt izledi. Tapu verilerine göre ABD son üç senedir ilk kez ilk 10 alım listesine adını yazdırdı. 

Yabancıların Türkiye deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Gayrimenkul yatırımında Bursa, Antalya ve Sakarya ilk üçte 

Tüm gayrimenkul cinsinden en çok tercih edilen şehirlerde toplam hisseye isabet eden yüz ölçümü bazında 2021 yılı itibariyle yabancıların gayrimenkul yatırımlarında en çok tercih ettiği şehir yine Bursa olurken, Bursa ilini sırası ile Antalya, İstanbul, Sakarya, Muğla, Mersin, Yalova, Ankara, İzmir ve Samsun takip etti.  

Tüm gayrimenkul cinsinden 2021 yılı itibariyle en çok tercih edilen kentlerde satış adeti bazında ise ilk sırada İstanbul bulunuyor. İstanbul ilini sırası ile Antalya, Ankara, Mersin, Yalova, Bursa, İzmir, Sakarya, Muğla ve Samsun takip etti. Adet başına edinim verileri değerlendirildiğinde Bursa ve Antalya’da ortalamada daha  büyük alanlara yatırımlar gerçekleştirildiği, en küçük alan yatırımının ise İzmir’de olduğu görülüyor.

Tapudan randevu alacaklar dikkat! Bu tapu müdürlükleri...

Dolar ve euroda son durum ne?

Emeklinin hesabına maaştan ayrı 2.750 lira ödeme yapılacak!

İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı: Bunu yapanlar batacak!

Emekli maaşlarında büyük gelişme! Maaşlara 750 TL eklendi! İşte yatacağı tarih!

Gram altın 1.450 lira olacak iddiası! Yatırımcılar sürekli altın almak isteyecek!

Bitcoin 6 ayın en düşük seviyesinde!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Geri Dön