19 / 03 / 2024

Yabancıların Türkiye'den ev alması kolaylaşacak!

Yabancıların Türkiye'den ev alması kolaylaşacak!

Yabancıya konut satışı 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 78,4 oranında artış kaydetti. En çok konut satışı ise yine Iraklılara yapıldı.



Yabancılara yapılan konut satışlarında 2018 yılında ilk sırayı 14 bin 270 konut ile İstanbul, ikinci sırayı 7 938 konut ile Antalya aldı. Antalya'yı 2 bin 720 konut satışı ile Bursa ve 2 bin 133 konut satışı ile  Ankara  takip etti. 

Yabancı yatırımcıların Türkiye'den daha fazla ev alması ve yatırım yapması için teşvikler artırıldı. Yurt dışında hayata geçirilen fuarların, yabancıya yapılan konut şartı miktarının düşürülmesinin ve 12 ülkede açılacak tapu temsilciliğinin sektörü hareketlendirmesi bekleniyor. 

250 bin dolarlık yatırım şartı

Türkiye’de ev alan yabancılara vatandaşlık şartları geçen yıl itibariyle 250 bin dolara düşürüldü. Türkiye’de 250 bin dolarlık  gayrimenkul alan yabancılar ve aileleri Türkiye vatandaşı oluyor. 

Türk inşaat şirketleri gurberçilerle buluşuyor

8-10 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı için geri sayım başladı. Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleşecek fuara 76 inşaat firması katılım sağlayacak. Fuarda, gurbetçilere en uygun şartlarda satın alma imkânı sunulacak. Firmalar ellerindeki projeleri gurbetçi vatandaşlara satmayı, sektörü hareketlendirmeyi amaçlıyor.

12 ülkeye tapu temsilciliği

Türk müteahhitlik ve inşaat sektörü yurt dışına açılıyor. Dünyada Çin'den sonra ikinci büyük sektör olan Türk inşaat sektörü yurt dışında projeler üretecek. Bu kapsamda Bakanlık tarafından 12 ülkede tapu temsilciliği açılacak. Yurt dışında yaşayan vatandaşların gayrimenkul alması kolaylaşacak. Bakanlık olarak 20 çevre müşaviri kadrosu tahsis edilecek.

76 inşaat firması gurbetçilerle buluşacak!

Murat Kurum: 12 ülkede tapu temsilciliği açacağız!

2018'de 39 bin 663 konut yabancılara satıldı!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön