29 / 03 / 2024

Yaşam Boyu Kültür Sanat Projesi için çelik çatı montajı başladı!

Yaşam Boyu Kültür Sanat Projesi için çelik çatı montajı başladı!

Gördes Belediyesi'ne ait Kültür Sarayı'nın üstüne yapılması planlanan Zafer Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazanan “Yaşam Boyu Kültür Sanat” adlı projesi için vinç yardımlarıyla çelik çatı montaj çalışmalarına start verildi.




Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gördes Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla hazırlanan Gördes Belediyesi'ne ait Kültür Sarayı'nın üstüne yapılması planlanan Zafer Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazanan “Yaşam Boyu Kültür Sanat” adlı projesi için vinç yardımlarıyla çelik çatı montaj çalışmalarına start verildi. 


Toplam maliyeti 629.938 Lira olan projenin 471.439 Lirası Zafer Kalkınma Ajansı tarafında hibe alınarak ilçemize kazandırılacak. “Yaşam Boyu Kültür Sanat” adlı proje ile Gördes Kültür Merkezinin üstü açık olan katının restore edilip çok amaçlı salon ve sanat odalarının kurulması amaçlanmaktadır. Çok amaçlı salonla büyük organizasyonlar için güzide bir mekan ilçeye kazandırılmış olacak. Kültür ve sanat odalarıyla gençlerin ve vatandaşların kültür saat faaliyetlerini kolaylaıkla geçekleştirebilmeleri sağlanacak.


Diğer yandan projenin en önemli özelliği olan kendi elektiriğini kendisi üretebilecek olan bir çatı aksamı kurulacak. Bu sayede güneş enerjisinden elektirik üretebilecek olan çatı elektirik maliyetini neredeyse sıfıra indirecek. Yaşam Boyu Kültür Sanat Projesi bu özelliğiyle yenilenebilir enerji anlamında daha sonraki projelere de büyük bir örnek olacak.



Gördes Belediyesi


Geri Dön