27 / 04 / 2024

Yasin Kartoğlu, Başakşehir Belediye başkanı oldu!

 Yasin Kartoğlu, Başakşehir Belediye başkanı oldu!

Başakşehir Belediye Başkanı görevine Başakşehir Belediyesi Meclisi'nin yaptığı oylama ile Yasin Kartoğlu getirildi. Kartoğlu yaptığı açıklamada 'Halka hizmet, Hakk'a hizmettir.' düsturu ile gece gündüz demeden çalışacağız" dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın getirilmesiyle birlikte Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğu boş kaldı.  Boşalan koltuk yerine Başakşehir Belediyesi Meclisi, Yasin Kartoğlu'nu seçti. 


Başakşehir Belediyesi Meclisi, belediye başkanı seçimi için Başkanvekili Cüneyt Yılmaz'ın başkanlığında toplandı. Yapılan oylamanın salt çoğunluğun arandığı 3. turunda 25 oy alan AK Parti'nin adayı Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Belediye Başkanı oldu. CHP'nin adayı Abdulhadi Akmugan ise 12 oyda kaldı.


Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Başakşehir'de önemli hizmetler yapıldığını anlatan Kartoğlu, teknoloji ve yaşam merkezi "Living Lab" ve "Destek Kart" gibi projelerle sosyal belediyecilikte öncü olduklarını, olmaya devam edeceklerini belirtti. 


Mevlüt Uysal'dan devraldıkları vazifeyi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacaklarını dile getiren Kartoğlu,  'Halka hizmet, Hakk'a hizmettir.' düsturu ile gece gündüz demeden çalışacağız" diye sözlerine ekledi. 


Yasin Kartoğlu kimdir?



AA


Geri Dön