26 / 04 / 2024

Yaşlılık aylığı için nereye başvurulur?

 Yaşlılık aylığı için nereye başvurulur?

Yaşlılık aylığı için nereye başvurulur? araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki Yaşlılık aylığı için nereye başvurulur? Yaşlılık aylığı için hangi evraklar gerekir?



YAŞLILIK AYLIĞI KİMLERE VERİLİR?

Yaşlılık aylığına 65 aylığı da denilmektedir. Yaşlılık aylığı;

65 yaşını doldurmuş, kendisine kanunen bakmakla görevli kimsesi bulunmayan, sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden hiçbir şekilde bir gelir veya aylık almayan, nafaka bağlanmamış veya bağlanma durumu olmayan, mahkeme kararı ile veya doğrudan kanunla bağlanmış herhangi bir sürekli geliri olmayan böyle bir geliri bulunmayan ve muhtaçlığını İl veya İlçe Vakıf Mükevelli Heyetlerinden alacakları belgelerle birlikte Türk Vatandaşlarına hayatta bulundukları müddetçe verilmektedir.

65 yaşın bitiminin tespitinde, ilgililerin nüfus kütük kayıtlarındaki doğum tarihleri esas alınmaktadır. Doğum tarihlerinde yapılacak düzeltmeler ile 65 yaş kanunun yayımlandığı (1976) tarihten geriye doğru bir yıl içinde yapılmış düzeltmeler nazara alınmamaktadır.

YAŞLILIK AYLIĞI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

AYLIK için başvuruda bulunacak olan yaşlının İkametgâhının bağlı bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı T.C kimlik numarasının bulunduğu kimlik belgesi ile birlikte müracaat edilmesi gerekmektedir.

Yaşlılık diğer adı ile 65 aylığı için istenilen belgeler şunlardır;

-  Başvuru Formu gerekmektedir.  (Bu formda yer alan; aylık istek dilekçesi ile mal bildirim belgesi aylık talebinde bulunan tarafından doldurulup, imzalanacaktır.)

- Muhtaçlık belgesi alınmalıdır (ikametgâh ilmühaberi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ise yetkililerce doldurularak imzalanacak ve mühürlenecektir.) ile

- Aylık talebinin vasi tarafından yapılması hallerinde mahkemeden alınmış vasilik kararı da bulunmalıdır.

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşmada nelere dikkat edilir

Kiracı hakları için nereye başvurulur?

Prefabrik evler kaç TL’ye mal olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön