26 / 04 / 2024

Yatırımın yeni gözdesi SPAC’lar nedir?

Yatırımın yeni gözdesi SPAC’lar nedir?

SPAClar, Türk sermaye piyasası hukukunda “Birleşme Amaçlı Ortaklık” olarak adlandırılmaktadır. Geleneksel halka arzlara alternatif olarak, özel şirketleri birleşme yoluyla halka açmak için listelenen yatırım araçları, son iki yılda hacim ve popülerlik açısından patlama yaşadı.



SPAC’lerin karmaşık yapısı, yatırımcıları da riske atabilir. SPAC’lerle ilgili üç ana sorun yatırımcı getirilerinin negatif olma durumunu artırmakta: hissedar değerinin seyreltilmesi, yanlış hizalanmış teşvikler ve SPAC listelemesinin maliyeti.

Her SPAC’ın başlangıcından birleşmenin tamam olmasına kadar SPAC’ı yöneten bir kurucusu vardır. SPAC kurucusu, SPAC’ı oluşturmak ve yönetmek için tazminat olarak en az bir maliyetle listelenen SPAC’ın tedavüldeki hisselerinin yüzde 20’sini alır. Daha da önemlisi, bu kurucu hisse senetleri, yatırımcılara satılan ve borsada işlem gören hisselerden farklıdır, çünkü bir birleşme tamamlanana kadar kurucu hisseleri alınıp satılmaz.

Çalışmalar, listelenen hedeflerin birleşme sonrası pay fiyatlarının nihayetinde zamanla değer kaybettiğini ve 2019-2020 örneğinde Kasım 2021’e kadar gerçekleşen birleşmeler için birleşme sonrası getirilerin piyasadan ortalama yüzde 49,3 daha düşük performans gösterdiğini göstermiştir. SPAC kurucularının getirileri ise yüzde 198 oldu. Hisselerini birleşme öncesi itfa eden yatırımcılar için getiri, çoğunlukla varyantların değerinden dolayı ortalama yüzde 11,6’dır. Tabii ki, SPAC’lerin azınlığı, SPAC kurucusunun ve halka arzı yapan yatırım bankasının kalitesiyle ilgili olduğu gösterilen para kazanıyor.

SPAC’ler, esasen gömülü maliyetlerini gizleyen ve bilgi eksikliği olan yatırım yapmak isteyenleri tuzağa düşürebilen yapılarıyla, yukarıda açıklanandan daha karmaşıktır. Özetlemek gerekirse, perakende yatırımcıları, arkalarındaki finansmanı anlamak için gerekli zamanı harcamaları ve SPAC’lere yatırım yapmadan önce tekrardan düşünmelidir.

Editörün Notu: Bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir. 

İhracatta finansman sıkıntısı patladı: İhracatçılar can çekişiyor

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

 Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Faizler yüzde 60’a dayandı! Yolu düşen yanıyor  

 


Geri Dön