19 / 04 / 2024

Yazlık alım satım vergisi 2015!

Yazlık alım satım vergisi 2015!

Yazlık ev devri için yine öncelikle ilgili tapu dairesinden veya bulunulan yerin tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. İşlem için alım satım vergisi ödeniyor. Peki, yazlık alım satım vergisi 2015 ne kadar?



Yazlık alım satım vergisi 2015!

Yazlık evlerin, yılın belli dönemlerinde kullanılması sebebi ile bu evlerin devir işlemlerinin diğer taşınmazlara göre farklı şekilde yapıldığı zannedilebiliyor.


Ancak mevcut uygulama zannedilenin aksine olup, normal kışlık evler ile diğer tüm taşınmaz malların devir işlemleri nasıl yapılıyorsa, yazlık ev devri de bu şekilde yapılıyor. 


Yazlık ev devri için yine öncelikle ilgili tapu dairesinden veya bulunulan yerin tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. Akabinde taraflar gerekli belgeleri temin ederek devir işlemini gerçekleştirebiliyor.


İşlemlerin tamamlanması için alıcı ve satıcının belli oranlarda alım satım vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, yazlık alım satım vergisi 2015 ne kadar?


Yazlık alım satım vergisi..

Tapuda ödenecek harç oranı taşınmazın değerinin binde 20'si olup; bu bedeli hem yazlığı satan kimsenin hem de yazlığı alan kimsenin ödemesi gerekiyor. Gerekli olan belgeler ise şu şekilde sıralanıyor;


Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

 

Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına


Yazlık ev emlak vergisi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön