25 / 04 / 2024

Tapu alım satım vergisi 2015!

Tapu alım satım vergisi 2015!

Gayrimenkullerin mülkiyet devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan devir işlemi için belli oranda alım satım vergisi ödeniyor. Peki, tapu alım satım vergisi 2015 ne kadar?



Tapu alım satım vergisi 2015!

Gayrimenkullerin mülkiyet devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Bunun için alıcı ve satıcının öncelikle tapudan randevu alması ve randevu gününde gerekli belgelerle orada bulunmaları gerekiyor.


Tapudan randevu online bir şekilde alınabiliyor. "onlinerandevu. tkgm.gov.tr" adresine giriş yapılarak bu sayfadan itibaren adım adım yapılacak işlemlerle randevu sistemini kullanarak belirli bir gün ve saat aralığı için randevu alabiliyor.


Ayrıca, 15 Eylül 2014 tarihinden itibaren hizmete giren Tapu ve Kadastro Çağrı Merkezi ile, telefonla randevu alınabiliyor. Çağrı merkezi telefon numarası, ALO 181 olup; Çağrı merkezi vatandaşlara 7/24 hizmet veriyor.


Bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlar arasında; - 1 yıl içinde aynı TC Kimlik ve Tapu Senedi için alınan randevu 3 kere gerçekleşmez ise 1 yıl içinde yeni bir randevu verilemediğini bilmek;,


Gerçek veya tüzel kişiler aynı gün için tek bir randevu almak yer alıyor. Bu şekilde alınan randevu günü tapu dairesinde eksik evrakın olmamasına ve emlak alım satım vergisi için belli bir miktar paranın beraberinde olması gerekiyor. Peki, tapu alım satım vergisi 2015 ne kadar? Tapu alım satım vergisi 2015 nasıl hesaplanır?


Tapu alım satım vergisi 2015..

Tapu alım satım vergisi, satışa konu olan taşınmaz malın gerçek satış değeri üzerinden hesaplanıyor. Hem alıcının hem de satıcının ödemesi gereken oran binde 20 olup; bu vergi taraflardan ayrı ayrı tahdil ediliyor.


Ayrıca tapu dairesinde döner sermaye bedelinin de ödenmesi isteniyor.


Tapuda akli meleke raporu nedir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön