26 / 04 / 2024

Yedikule'deki bina çökmesiyle ilgili suç duyurusu!

Yedikule'deki bina çökmesiyle ilgili suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Yedikule'deki bina çökmesiyle ilgili olarak, yaşanan olayda sorumluluğu bulunan görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.




Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Fatih Yedikule'de 2 Ocak günü çıkan yangın sonrası çöken binanın altında kalan birisi çocuk 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı. CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, gerekli önlemleri almayarak yaşanan olayda sorumluluğu bulunan görevlilerle ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundan sonra bir basın açıklaması yapan CHP milletvekili Gökhan Zeybek, metruk binada çıkan yangının söndürülmesinden sonra, zabıtanın bölgenin güvenlik durumunu sağlamadan ve hiçbir önlem almadan olay yerini terk ettiğini iddia etti.

Zeybek, “Yedikule’deki yangın tarihi binada meydana geliyor ve itfaiyenin çalışmalarıyla söndürülüyor. Fakat yıkılma tehlikesi bulunan bu binanın insan giriş çıkışına kapatılması ve mühürlenmesi gerekirken, görevliler bu önlemi almıyor. Neticesinde binaya giren 5 yurttaşımızdan 2’si olay mahallinde yaşamını yitirdi. 3 yurttaşımız da yaralı olarak dışarı çıkarıldı” şeklinde konuştu.

“ÖLEN KİŞİLER HURDA TOPLAMAK VE EŞYA ÇIKARMAK İÇİN BİNAYA SOKULDU”


Yaşamını yitirenlerin 16 yaşındaki Ramazan Uysal ile 18 yaşındaki Emircan Yunç olduğunu belirten Zeybek, “Bu ölen kardeşlerimiz hurda toplamak ve eşya çıkarmak için olay mahaline sokulmuşlardır” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARI, ZABITA VE İTFAİYE GÖREVLİLERİNE SUÇ DUYURUSU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesini CHP milletvekili Gökhan Zeybek, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver başta olmak üzere, İBB Zabıta Daire Başkanı, İBB İtfaiye Daire Başkanı ile Fatih Belediyesi Zabıta Müdürü hakkında, “görevi kötüye kullanma, taksirle yaralama ve taksirle öldürme” suçlarından soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını talep etti.

Yedikule'de bir bina çöktü!

Fatih'te çöken bina için ihmal iddiası!


Geri Dön