28 / 03 / 2024

Yeni Adana Stadı kapılarını açıyor!

Yeni Adana Stadı kapılarını açıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı açılıyor.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Yeni  Adana  Stadı, kapılarını açılıyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Adana Merkez Sarıçam ilçesinde, 102 dönüm arazinin 43 dönümü üzerinde  TOKİ  tarafından inşaatına 2014 yılında başlanan, UEFA ve FIFA standartlarına göre inşa edilen Yeni Adana Stadı'nın inşaatı tamamlandı.

Yeni Adana Stadı kapılarını açıyor!

Kapılarını açacak olan 33 bin seyirci kapasiteli stadın, tribün koltuklarının yarısı Adana Demirspor'un "mavi-lacivert", diğer yarısı da Adanaspor'un "turuncu-beyaz" renklerinden yapıldı.

Çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğindeki statta, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merpen, 104 turnike, basın ve VIP tribünü yapıldı.

Mimari olarak engelli vatandaşların da rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı biçimde inşa edilen stadın etrafında 431'i kapalı, toplam 1444 araçlık otopark hazırlandı.

Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının buldunduğu stattan 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri yararlanacak.

Yeni Adana Stadı'nın, TFF 1. Lig'in 21. haftasında, 14 Şubat Pazar günü saat 19.00'da oynanacak Adanaspor-Adana Demirspor derbisinde ilk maça ev sahipliği yapacak.

Yeni Adana Stadı kapılarını açıyor!

- Bayraktar: "Yeni stat maça ayrı bir heyecan ve motivasyon katıyor"

Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, Anadolu Ajansı muhabirine, pazar günü derbi maça heyecanı yaşanacağını dile getirdi.

Her iki takımın senelerdir rekabet içinde olduğunu dile getiren Bayraktar, şunları söyledi:

"Ebedi dostluk, ezeli rekabet... İki takım da kazanmak isteyecektir. Bütçesine ve sıralamadaki konumuna bakmaksızın iki takımın da bütün isteğiyle karşılaşmayı kazanmak için oynadığı maçlardır. Adana Demirspor bize göre bütçeli bir takım. Daha fazla üst seviyelerde oynamış kariyerli oyuncuları olabilir ama bu maça teslimiyet duygusuyla çıkacağımız anlamına gelmiyor. Onları zor bir maçın beklediğini söyleyebiliriz. Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Derbinin Yeni Adana Stadı'nda oynanacak olması maça ayrı bir heyecan ve motivasyon katıyor. Elimizden geleni en iyi şekilde sahaya yansıtmaya çalışacağız."

 

Yeni Adana Stadı'nın inşaatında son aşamaya gelindi!


Geri Dön