19 / 04 / 2024

Yeni asgari ücretin maaşlara yansıtılmasını sağlayacak değişiklik yapıldı

Yeni asgari ücretin maaşlara yansıtılmasını sağlayacak değişiklik yapıldı

Asgari ücrete ek zam konusunda yapılan çalışmalarda sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirlenen rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. NATO toplantısından dönen Erdoğan, milyonlarca işçinin beklediği haberi bugün duyuracak.



Öte yandan TÜRK-İş asgari ücrete ek zam miktarının belirlenmesiyle yeni maaşın 6 bin 391 lira olmasının en doğru miktar olacağını ifade ettiklerini açıkladı.

Yüzde 50 yapılan asgari ücret zammıyla maaşlar 4 bin 250 lira olmuştu. Bugünkü ekonomik şartlarda enflasyon nedeniyle söz konusu maaşlar yılın ilk 6 ayında erimişti. Yılbaşından itibaren temel gıda, enerji, akaryakıt vb kalemlere gelen zamlar nedeniyle asgari ücrete ek zam gündeme geldi. Hükümet asgari ücretlere bir takım vergi destekleri vererek, işvereni de çok zora sokmadan asgari ücret tutarına belli oranda sübvanse sağlamıştı.

Artan enflasyon karşısında çalışanlarını desteklemek isteyen bazı firmalar ise hükümetin bugün açıklayacağı asgari ücrete ek zam miktarının açıklanmasını beklemeden işçilerin maaşlarına değişik miktarlarda zam yapmıştı. Bazı firmalar çalışanlarına yüzde 25 zam artı 1000 lira destek verecğini duyurmuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön