26 / 04 / 2024

Yeni asgari ücretin maaşlara yansıtılmasını sağlayacak değişiklik yapıldı

Yeni asgari ücretin maaşlara yansıtılmasını sağlayacak değişiklik yapıldı

Asgari ücrete ek zam konusunda yapılan çalışmalarda sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirlenen rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. NATO toplantısından dönen Erdoğan, milyonlarca işçinin beklediği haberi bugün duyuracak.



Asgari ücrete ek zam artışının kaç lira olacağı bugün açıklanacak. Açıklanacak zamlı asgari ücretin bir ay beklenmeden hemen yürürlüğe girebilmesini sağlayacak yönetmelik değişikliği yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesinden dönmesinin ardından yeni asgari ücreti bugün İstanbul’da açıklayacak. Ankara’da iki gündür işveren sendikası TİSK ve işçileri temsilen TÜRK-İŞ'in oluşturduğu komisyon toplantısının sonuncusu dün sona erdi. Komisyonda belirlenen rakam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından tüm Türkiye'ye duyurulacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu daha önce sadece her yılın sonunda Aralık ayında belirlendiği için yeni miktarlar her yeni yılın ocak ayından itibaren yürürlüğe sokuluyordu. Bugün açıklanacak ücretin hemen uygulanabilmesi için yönetmeliğin değişmesi gerekiyordu. Asgari Ücret Yönetmeliğinde komisyonun belirlediği yeni ücretin, izleyen ayın birinci günü değil hemen yürürlüğe girebilmesi amacıyla değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de bugün yayınlanan değişiklikle; “Komisyonca belirlenen ücretler Resmî Gazete’de yayımlanır ve Komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer” maddesi yürürlüğe koyuldu.

Asgari ücrete yapılacak ek zam miktarı Resmi Gazete’nin, 1 Temmuz 2022 tarihli mükerrer sayısında yayınlanarak, aynı gün yürürlüğe girmesi mümkün hale geldi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön