24 / 04 / 2024

Yeni hibe desteği: Geri ödemesiz kredi imkanı sağlanacak!

Yeni hibe desteği: Geri ödemesiz kredi imkanı sağlanacak!

Hayvancılık sektörünün gelişmesi için yeni bir hibe destek programı uygulamaya konuldu. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı dün Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.



Mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimliliğin ve kalitenin artırılması, modern hayvancılık işletmelerine dönüştürülmesi için yapılacak yatırımların desteklemesi amacıyla başvuru yapacak işletmelere hibe desteği verilecek.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Devlet destekli hibe kredisinden faydalanmak için belirli bir takım şartlar ve kurallara uygunluk aranmaktadır. Başvuru yapan kişi bu şartlara ve kurallara uygun olması halinde başvuru yapabilir. Şartlara ve kurallara uymayan kişiler, devlet destekli hibeden faydalanamayıpi  başvuru dahi yapamamaktadır.

 Yeni hibe desteği: Geri ödemesiz kredi imkanı sağlanacak!

Devletin çiftçilerden istediği şartlardan bir tanesi tamamen gerçek ihtiyaç ve proje sahipleri olmasıdır. Devlet destekli hibe kredisi, geri ödemesizdir. Bu krediler genellikle kurumlar ve vakıflar tarafından verilse de; devlet destekli hibe kredisi de çoğu zaman devlet bankaları tarafından verilmektedir.

 Yeni hibe desteği: Geri ödemesiz kredi imkanı sağlanacak!

1 YIL AKTİF OLMA ŞARTI

Başvuru yapacak olan kişilerin, hibe desteği programında en az 1 yıldır aktif olması ve Tarım ve Orman Bakanlığı sistemine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi yetiştiricileri olması gerekmektedir.

 Yeni hibe desteği: Geri ödemesiz kredi imkanı sağlanacak!

Büyükbaş yetiştiriciler için en az 10 en fazla 50 baş, küçükbaş yetiştiriciler için en az 100 en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ahır, ağıl yapımı veya kapasite artırımı yapacaklara yüzde 50, hayvan barınağı için çadır alımı yapacaklara yüzde 50, makine, alet ve ekipman alımları yapacaklara yüzde 50 hibe desteği verilecek.

Çiftçiye müjdeli haber! Ödemeler başladı!

Çiftçiye müjde! 2021 mazot ve gübre desteği!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön