18 / 04 / 2024

Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesinde 50 bin konut inşa ediliyor!

Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesinde 50 bin konut inşa ediliyor!

Ankara'nın en büyük ilçelerinden Mamak'ta değişim rüzgarı esiyor. Gecekonduların yerinde modern konutlar yükseliyor.Mamak Belediyesi'nin hazırladığı ve Mamak'ın tamamını kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle ilçede büyük bir değişim rüzgarı esiyor...



Ankara'nın en büyük ilçelerinden Mamak'ta değişim rüzgarı esiyor. Gecekonduların yerinde modern konutlar yükseliyor.


Mamak Belediyesi'nin hazırladığı ve Mamak'ın tamamını kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle ilçede büyük bir değişim rüzgarı esiyor. Çalışmaları devam eden ve bölgeyi çekim merkezi haline getirecek hastane ve üniversite yatırımları da bu dönüşüme öncülük edecek yatırımlar arasında yer alıyor. Doğrudan Mamak Belediyesi tarafından yapılan aile merkezleri, bilgi evleri, gençlik merkezleri, kapalı pazarlar ve spor salonları da bölgede yaşanan dönüşümün sosyal boyutunu destekliyor. İşte Mamak'ı baştan sona değiştiren ve Mamak'ı Ankara'da yükselen yıldız haline getiren o yatırımlar. Bölgedeki dönüşümle birlikte planlanan ve en büyük yatırımlar arasında olan ilk devlet hastanesi Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün yoğun gayretleri sonucunda Yeşilbayır Mahallesi'nde Samsun Yolu kenarına yapılacak. Kayaş pazaryerinde düzenlenen halk iftarında müjdeyi veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül 200 yataklı devlet hastanesinde bütün çalışmaların tamamlandığı ve temelinin yakında atılacağı müjdesini verdi. 


KÖK HÜCRE MERKEZİ 

Mamak Belediyesi, Sağlık Bilimleri İleri Teknoloji Araştırma Vakfı ile Türkiye'nin ilk kök hücre araştırma üzerine kurulacak merkezi olan Mamak Sağlık ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün protokolünü imzaladı. Merkez 2017'de tamamlanacak. 


DÜNYANIN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜ

Son derece engebeli arazisine rağmen Büyükşehir'le birlikte Mamak'ta dünyanın en büyük kentsel dönüşümü "Yeni Mamak" kentsel dönüşüm projesiyle gerçekleştiriliyor. 8 milyon 500 bin metrekarelik bir alanda yapımı devam eden ve her geçen gün yeni konutların yükseldiği "Yeni Mamak" projesi içerisinde 50 bin konut, 500 iş merkezi, rekreasyon alanları bulunuyor. Yeni Mamak projesi dışında yapımı büyük ölçüde tamamlanan diğer kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri de şunlar: Durali Alıç Kentsel Dönüşüm Projesi, Gülseren- Anayurt Kentsel Yenileme Projesi, Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi, Yatıkmusluk-Altınevler Kentsel Dönüşüm Projesi. 


Sabah Ankara 




Geri Dön