18 / 04 / 2024

Yerli otomobil TOGG'un fiyatı ne olacak? Bakan Varank'tan açıklama

Yerli otomobil TOGG'un fiyatı ne olacak? Bakan Varank'tan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank A Haber'de Togg'un seri üretimine günler kala önemli açıklamalarda bulundu. "Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk SUV'u olma özelliği taşıyan Togg'un fiyatı ne olacak" sorusunu yanıtlayan Varank, dizel ve benzinli SUV araçların fiyatlarına dikkat çekti.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank A Haber'de Togg'un seri üretimine sayılı günler kala önemli açıklamalarda bulundu. "Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk SUV'u olma niteliği taşıyan Togg'un fiyatı ne kadar olacak" sorusunu cevaplayan Varank, dizel ve benzinli SUV araçların fiyatlarına dikkat çekti.

Yerli otomobil Togg için geri sayım başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gemlik'teki üretim tesisi açılacak ve ilk araba üretim bandından inecek.

Aracın fiyatı ne kadar olacak? Togg kamuda kullanılacak mı? Milli uzay programında ne aşamaya girildi? Merak edilen tüm soruların cevaplarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank A Haber'de yanıtladı. Bakan Varank'ın açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Yerli otomobil TOGG un fiyatı ne olacak? Bakan Varank tan açıklama

C sınıfı SUV bir araçla kendi sınıfında piyasada rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacak. Dolayısıyla Togg'un fiyatını merak edenler bu sınıftaki araçların fiyatlarına bakabilir. Yani elektrikli olmasına rağmen piyasadaki benzin ve dizel SUV diğer araçların fiyatlarına bakabilir vatandaşlar.

Togg'daki arkadaşlarımız fiyat konusunda kendileri karar verecek. Mart ayında piyasaya sürülecek bir araç için şimdiden direkt fiyat açıklanması doğru olmaz zaten.

"TÜRKİYE'NİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ İLK YERLİ OTOMOBİLİ"

Türkiye'nin ilk yerli otomobili değil aslında Türkiye'nin ilk otomobili diyebiliriz. Türkiye'nin daha önce bir Devrim Otomobili macerası olmuştu. Ama o proje hayat bulamadı. Bu Türkiye'nin yıllardır beklediği ilk otomobili. Hatta Togg'daki arkadaşlarımızın deyimi ile bir otomobilden öte bir proje.

"29 EKİM'DEN İTİBAREN SERİ ÜRETİME GEÇECEK"

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim'de Gemlik'teki tesisin açılışını gerçekleştirecek. İlk seri üretim araçlar banttan inmiş olacak. Biz ona hummalı şekilde hazırlanıyoruz.

TOGG'UN FİYATI NE OLACAK?


Geri Dön