25 / 04 / 2024

Yerli otomobil TOGG'un fiyatı ne olacak? Bakan Varank'tan açıklama

Yerli otomobil TOGG'un fiyatı ne olacak? Bakan Varank'tan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank A Haber'de Togg'un seri üretimine günler kala önemli açıklamalarda bulundu. "Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk SUV'u olma özelliği taşıyan Togg'un fiyatı ne olacak" sorusunu yanıtlayan Varank, dizel ve benzinli SUV araçların fiyatlarına dikkat çekti.



 

Bu projeyi ilk ilan ettiğimiz andan itibaren bu arabaları 2019'un sonundan tanıttığımızdan itibaren vatandaşlarımız fiyatını merak ediyor. Tabi bu özel sektör yatırımı. Burada bir otomobil üretmenin yanında bir teknolojik alet üretmenin yanında şirket bir marka oluşturmaya çalışıyor. Bir ticari girişimi hayata geçirmeye çalışıyor.

"TOGG FİYATIYLA BENZİN VE DİZEL ARAÇLARLA REKABET EDECEK"

Bu manada fiyat politikaları şirketin belirleyeceği konular ama ilk günden itibaren arkadaşlarımız C segment SUV ile piyasaya çıkacaklarını belirtiyorlar. C segment SUV araç ile piyasaya çıkacağız. Piyasaya hitap edecek bir fiyat olacak. Piyasadaki C segment SUV araçlar ile fiyatı benzer olacak. Elektrikli olmasına rağmen dizel-benzinli araçlarla fiyat olarak yarışacak. C segmente ilgi giderek artıyor. Müthiş bir talep var ama henüz ön talep alınmadı.

Şirketin maliyet hesapları ile ilgili ve piyasada tutunacakları bir fiyatlarla ilgili bir husus. Buna şirket karar verecek. C segment bir araçtan daha kaliteli olan bir araç. Şirket rakip olarak hangi araçları görüyorsa o fiyat politikasından piyasaya girmiş olacaklar. Mart ayında satılacak bir araç için şimdiden bir fiyattan satılacak imkanımız yok. Buna şirketteki arkadaşlarımız karar verecek. Elektrikli otomobillerle ilgili son dönemde ÖTV oranlarını yüzde 10'lara kadar düşürdük. Vatandaşımızın elektrikli, çevreye saygılı yeni nesil araçları alabilmesi için hükümet olarak vergi politikalarında gerekli adımları atmış olduk. Burada şirket satışa çıktığı zaman belirtecektir.

Yerli otomobil TOGG un fiyatı ne olacak? Bakan Varank tan açıklama

Togg'a müthiş bir talep var. Ama resmi olarak daha ön satışı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Tabi önümüzdeki dönemlerde şirket bununla ilgili planlamalarını yapacaktır. Normalde bir araç piyasaya çıktığı gün siparişler başlamaz. Normalde ticari olarak bu böyle olmaz. Şirket bununla ilgili kendi hazırlıklarını yapıyor. Türkiye'nin otomobili projesi müthiş heyecan uyandıran bir proje. Vatandaşlarımızın gündeminde bu konu var.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Ekim 2022 tarihinde saat 23.55'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.59 Türk Lirası, euro 18,21 Türk Lirası, altının gramı ise 975 Türk Lirası değerinde.

CHP'den asgari ücret için flaş öneri!

'Kesin' diyen İslam Memiş Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladı!

Öğretmenlerden promosyon ücretleri için misilleme geldi!


Geri Dön