24 / 04 / 2024

Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafı tapularına kavuştu!

Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafı tapularına kavuştu!

Esnafın tapu hasreti bitti KEPEZ Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 24 yıldır tapu bekleyen Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafına verdiği sözü tuttu.



Kooperatifin Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) düzenlediği genel kurul toplantısına davet edilen Başkan Tütüncü, hem tapuları dağıttı, hem de kooperatife gelir sağlayacak akaryakıt istasyonu için gerekli imar plan tadilatının tamamlandığı müjdesini verdi. 

Tapu vermek bize nasip oldu AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Mustafa Köse, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok'un da katıldığı toplantıda konuşma yapan Başkan Tütüncü, göreve geldiği 2009 yılında tüm sanayi esnafının sorunlarını çözmeye söz verdiğini hatırlattı. Asfalt, kaldırım, park gibi gereksinimlerden başlayarak tüm istekleri bir bir yerine getirdiğini anlatan Tütüncü, "Tapuların dağıtımı Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası oldu. O dükkanlarda 24 yıldır işinizi gücünüzü tutuyordunuz, ama tapularınızı cebinize koyamamıştınız. Bu tapuları vermek bizlere nasip oldu. Şimdi diğer konularla ilgilenmeye başladık." dedi. 

Zorlukları yılmadan aştık Yeşil Antalya Sanayi Sitesi Başkanı İbrahim Tetikoğlu'nun önerisiyle kooperatife gelir kaynağı yaratacak bir akaryakıt istasyonu kazandırma çalışmasında son aşamalara gelindiğini müjdeleyen Tütüncü, "Gerekli imar plan tadilatlarını gerçekleştirdik. Tabi çok kolay olmadı, zorluk çıkaranlar oldu, çeşitli sıkıntılar yaşadık. Ama ne olursa olsun siteye güzel bir akaryakıt istasyonu sağlamak boynumuzun borcudur." demesi alkış aldı. 

Şahane bir istasyon olacak Akaryakıt istasyonunun planlama aşaması bittiğini belirten Tütüncü, "Şimdi çeşitli süreçler var. inşallah o süreçler de tamamlanınca 6 ay, bir yıl içinde sitemizin şahane bir yakıt istasyonu olacak. Kooperatif kendini döndürecek gelir kaynağına sahip olacak. Sitemize birinci sınıf hizmet verilmektedir. Aynı şekilde diğer 5 yıldızlı hizmetleri de kazandırma konusunda kararlıyız." diye konuştu. 

Seçimlik değil geçimliğiz Bir belediye başkanı olarak esnafa en güzel hizmetleri yapmaya karar verdiğini vurgulayan Tütüncü, "Sadece bu sitemizin değil, Akdeniz, hurdacılar ile inşaat malzemecileri sitelerimize de her türlü alakayı gösteriyoruz. 

Her genel kurula katılmaya çalışıyoruz. Ama seçim zamanı gelince siyasetçiler gelir ve bol bol siyaset yapar. Ben her zaman derim, biz seçimlik değil geçimliğiz diye. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Baki kalan kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Bu can bu tende olduğu sürece sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz." diye konuşmasını tamamladı. 

Tertemiz tapularımız oldu Mülkiyet probleminin 24 yılı geride bırakan bir kangren haline geldiğini anlatan kooperatif başkanı Tetikoğlu ise, bu sorunun aşılmasında Tütüncü'nün büyük gayret ve emekleri olduğunun altını çizdi. Tapu isteklerinin fazlasıyla karşılandığını da belirten Tetikoğlu, "Başka sitelerdeki gibi muvafakatlı da değil tapularımız. Dükkanların altına girebileceğimiz, üstüne ikinci kat yapmamıza izin veren pürüzsüz tapularımız oldu. Üstüne akaryakıt istasyonuna da kavuşacağız. Sitemizin bir kuruş geliri yoktu. Kepez Belediyesi Meclisi'nden imar plan değişikliği geçti, büyük bir sorun halledildi. Tütüncü'ye ne kadar teşekkür etsek az." diye konuştu. 

Hem evine hem dükkanına tapu Aynı zamanda siteyi kapsayan Ünsal Mahallesi sakini olan site esnafından Mustafa Önal, hem evinin, hem de işyerinin tapusunu almasıyla çifte sevinç yaşadığını söyledi. Ünsal Mahallesinde 4 dönemdir gelip giden belediye başkanlarının hep verdikleri tapu vaadini Tütüncü'nün gerçekleştirdiğini belirten Önal, "Tapularımızı almamıştık, başkanımız sayesinde alıyoruz. Allah razı olsun kendisinden. Ünsal mahallesinde de 4 dönemden bu yana başkanlarımız bize tapu veriyorlardı, bugün vereceğiz, yarın vereceğiz derken alamamıştık. Tütüncü bize verdi, çok teşekkür ederiz. Yolu açık olsun." diye konuştu.

Çok mutluyum İşyerine tapu sevinci yaşayan esnaflardan otomobil tamircisi Ramazan Barut da, mutluluğunu ifade etti. Türel sayesinde bekledikleri tapularına kavuştuklarını belirten Barut, "Çok mutluyum. Aşağı yukarı 2001 yılından bu yana tapularımız yoktu." dedi.


Antalya Ekspres Gazetesi


Geri Dön